Алкохолният гигант Diageo продава 19 марки спиртни напитки, сред които

...
Алкохолният гигант Diageo продава 19 марки спиртни напитки, сред които
Коментари Харесай

Собственикът на Guiness и Smirnoff продава 19 марки алкохол за $550 милиона

Алкохолният колос Diageo продава 19 марки спиртни питиета, измежду които канадското уиски Seagrams и канеления шнапс Goldschlager, на американската компания Sazerac за 550 млн. $, защото се концентрира върху премиум уискита като Johnnie Walker в Съединени американски щати.

Британската компания, известна като производител на водката Smirnoff и бирата Guinness, разгласи, че ще върне чистите доходи от към 340 млн. паунда (438 млн. долара) на акционерите посредством назад изкупуване на акции.

Diageo чака продажбата да завърши при започване на 2019 година и да докара до еднократна облага от към 110 млн. паунда, написа Reuters.

 Собственикът на Johnnie Walker купи марката текила на Джордж Клуни
Собственикът на Johnnie Walker купи марката текила на Джордж Клуни

Сделката е за до 1 милиард $

Sky News заяви през май, че производителят на алкохол договаря за продажбата на някои свои марки, съсредоточени в Съединени американски щати, за сума сред 500 млн. $ и 1 милиарда $.

Продажбата, която включва уискита като Seagram`s 83, Seagram`s Five Star и ямайския ром Myers`s, ще понижи спомагателната облага на акция на компанията с 1.9 пенса на акция през първата цялостна финансова година след приключването на договорката.

" Освобождаването от тези марки ни разрешава да се фокусираме още повече върху по-бързо растящите премиум и по-високи марки в портфейла от спиртни питиета в Съединени американски щати ", се споделя в изказване на компанията.

 Bacardi купува първокласната текила Patron за $5.1 милиарда
Bacardi става втората най-голяма компания за алкохол в Съединени американски щати

Производителят уголемява клиентелата си по света

Северноамериканският район е най-големият пазар за висококачествени питиета в света и съставлява 1/3 от продажбите на английската компания и съвсем половината от оперативната й облага.

Diageo уголемява обсега и усъвършенства маркетинга на първокласни световни марки като Johnnie Walker.

Продажбите на алкохол в Съединени американски щати доближиха рекордните 26.2 милиарда $ през 2017 година, подхранвани от висококачествени кафяви алкохолни питиета и огромното търсене на текила и водка, показват от Съвета за дестилирани спиртни питиета.

Според браншовата организация, която сплотява компании като Diageo, Pernod Ricard и Brown-Forman, че по-високите размери отразяват желанията на милениалите към висококачествени и супер премиум смесени скоч и уиски артикули.

Купувачът Sazerac, чиито корени доближават до началото на 19 век, е самостоятелна, фамилна американска компания, ситуирана в Луизиана. Тя има марки като Buffalo Trace и бърбъна Pappy Van Winkle.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР