Алкохолният бос Тодор Неделчев, който прегази 86-годишния Петър Стамболов миналия

...
Алкохолният бос Тодор Неделчев, който прегази 86-годишния Петър Стамболов миналия
Коментари Харесай

Алкохолен бос влиза в затвора след смърт на пътя

Алкохолният необут Тодор Неделчев, който прегази 86-годишния Петър Стамболов предишния юли, влиза в пандиза за две години и половина. Това постанови през вчерашния ден състав на Пловдивския областен съд. Бизнесменът, който е един от притежателите на избата " Джиро Трейд " в Първенец, бе приет за отговорен за причиняването на злополуката, станала на 13 юли предходната година, оповестява " Марица ".

Тогава Неделчев блъсна с пикапа си " Нисан Навара " възрастния велосипедист на кръстовището на улиците „ Авксентий Велешки “ и „ Велико Търново “, като раненият мъж умря малко по-късно в болничното заведение.

Магистратите го лишиха и от право да сяда зад кормилото за интервал от три години и шест месеца. Вчера пред Неделчев в правосъдната зала беше прожектиран клип от злополуката, в който се вижда моментът на прегазването на колоездача. Оказа се, че той има и десетки предходни прегрешения като водач, за които е бил глобен.

" Съдът постанови наказването в размер, непосредствен до минималния, защото приема, че има съпричинителство на злополуката от страна на потърпевшия ", гласи претекстът на правосъдното решение. Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд - Пловдив.

Тодор Неделчев ще изтърпява наказването си при общ режим. Запазва се мярката му за неотклонение „ парична гаранция “, защото той е арестуван по друго дело. Преди месец при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в дома на алкохолния производител в Първенец бяха открити огромно количество подправени пари. Тогава управляващите оповестиха, че той е бил главатар на групата, която е произвеждала и пласирала ментета на монети от 2 паунда.

Преди години Неделчев излежа и друго наказване, откакто беше наказан за серия палежи в Родопската яка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР