Алкохолният бос Миню Стайков остава в ареста. Решението взе състав

...
Алкохолният бос Миню Стайков остава в ареста. Решението взе състав
Коментари Харесай

Миню Стайков остава в ареста

Алкохолният необут Миню Стайков остава в ареста . Решението взе състав на Специализирания углавен съд, който одобри настояването на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Той е упрекнат за управление и за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане на цигари без бандерол , данъчни закононарушения, пране на пари и за злоупотреби с еврофондове.

В началото на май стана ясно, че Специализираната прокуратура проверява 8 души за закононарушения с евросредства по ПРСР и Програмата за преработка на лозята, като зам.-главният прокурор Иван Гешев дефинира следствието като " разтрошаване на империята " Карнобат ".
 С още 8 обвинявания спецпрокурори разрушават
С още 8 обвинявания спецпрокурори разрушават " империята Карнобат "

Иван Гешев разяснява, че в Държавна фирма Земеделие им е трябвало много време да осъзнаят грешката си

Прокуратурата упорства, че най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " е справедлива , защото обвиненият е отговорен за всяко едно от предявените му действия.

В причините си от държавното обвинявания показаха, че всеки от обвинените на една и съща дата - декември 2016 година са подали по едно и също време документи и са кандидатствали за поста изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие ". Обвиняемите обаче показали неверни сведения, че са еднолични търговци.
 Разпитват Порожанов за злоупотребите с евросредства
Разпитват Порожанов за злоупотребите с евросредства

Парите отиват при едно лице, което усилва масивите си

Защитата на обвинения не се съгласи с доводите, изложени от прокуратурата с мотив, че не е налице нито едно обосновано съмнение, посочено от държавното обвиняване.
Според юриста на Стайков, обвиненият няма заплаха да се укрие и да извърши друго закононарушение . В причините на отбраната обвиненият може да извърши друго закононарушение, в случай че прокуратурата след няколко месеца си го измисли.

По думите на отбраната вместо да лежи по затворническите лечебни заведения, обвиненият трябвало да отиде и да прегърне фамилията си, както и да се пази при естествени човешки условия .

В правосъдната зала участва и обвиненият Миню Стайков, който бе в инвалидна количка. Той помоли да съда да бъде освободен, с цел да му бъде дадена опция да се лекува. След заседание, съдът счете, че е налице обосновано съмнение за сговор сред обвинените по делото . С изключение на Стайков, общото сред останалите обвинени са, че са хора без приходи или на минимални такива, младата възраст, неналичието на житейски опит и без опит в сферата, в която аплайват .
 Миню Стайков подложен на вендета, уверен юристът му
Миню Стайков подложен на вендета, уверен юристът му

Цели се да бъде сплескан Миню Стайков, счита отбраната

Магистратите показаха, за 2 месеца са направени три експертизи и след извършените проучвания , се оказва, че здравословното положение на обвинения е било обект на наблюдаване от 14 лекари. С оглед тези доказателства, съдът счете, че не са нарушени правата на Стайков за лекуване и не е налице заплаха от укриване . Има действителна заплаха от осъществяване на ново закононарушение, да влияе върху очевидци.

Съдът не почете настояването и за нови съдебно-медицински експертизи по делото .

Припомняме, на 5 септември 2018 година профилираната прокуратура стартира разслдване и влезе в офисите на сдруженията " Винпром Карнобат " ООД, " Сис Индустрийс " ЕООД и " Топаз Мел " ООД. Ден по-късно стана ясно, че прокуратурата е повдигнала обвинявания на 8 души за присъединяване в проведена незаконна група, ръководена от Миню Стайков.

През декември Стайков беше оставен за непрекъснато в ареста .
 5 месеца полицията не знае Стайко Стайков да е похитен Обновена
5 месеца полицията не знае Стайко Стайков да е похитен

Столична дирекция на вътрешните работи няма данни или подаден сигнал

На 18 март 2019 година мярката за неотклонение " задържане под стража " на Миню Стайков беше променена в " парична гаранция " в размер на 500 000 лева . Тогава в по-лека беше променена и мярката за неотклонение " задържане под стража " на другия обвинен по делото Иван Димитров - в 50 000 лева гаранция .
С решение Спецсъда на 26 март Стайков беше върнат в ареста. Той ще бъде лекуван в Министерство на вътрешните работи болница под защита .
 Частни гардове желали да изведат Стайко Стайков от Министерство на вътрешните работи болница? Обновена
Частни гардове желали да изведат Стайко Стайков от Министерство на вътрешните работи болница?

С тях бил и адвокат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР