Алкохолът влияе различно на хората и това зависи от много

...
Алкохолът влияе различно на хората и това зависи от много
Коментари Харесай

Защо жените се напиват по-често

Алкохолът въздейства друго на хората и това зависи от доста фактори - килограми, физическо положение, стрес, хранене и така нататък Но има и една основа разлика в резултата му върху двата пола.

Ейми Ласек - психиатърка от Университета в Илинойс, организира опит с мишки, с който открива по какъв метод хормоните въздействат на възприемането на алкохола от мъжкия и женския организъм.

Оказва се, че хормонът естроген прави дамите по-податливи към пристрастяващи субстанции, каквото е алкохолът . Когато неговите равнища са високи, при консумация на алкохолни питиета се отделя различен хормон - допамин, който основава възприятието за задоволеност и заплащане в мозъка. И назад, когато естрогенните рецептори биват изкуствено потиснати, удоволствието от алкохола спада доста.
 Снимка 481990

Така дамите са по-склонни да протягат ръка към чашката още веднъж и още веднъж, единствено и единствено да усетят отново приятното възприятие . И това прави рискът да се трансфорат в алкохолици доста по-голям, а оттова и да развият редица болести, свързани с постоянното напиване, написа Daily Mail.

Една жена може да се дефинира като пияч , в случай че изпива четири напитки в границите на два часа, до момента в който при мъжът броя е пет, разяснява психиатърката.
 Снимка 481989

Според нея, нарасналата консумация на алкохол при дамите е изцяло допустимо да е на разположение тогава, когато и равнищата на естрогена са по-високи. Те са познати като естрогенно доминиране и могат да са както генетична предразположеност, по този начин и да са свързани със стрес, висока консумация на мазнини и други. Естрогенът е по-висок и в някои етапи на месечния цикъл.
 Пиенето на алкохол всеки ден и с какъв брой тъкмо се състарява мозъкът ни
С какъв брой състаряваме мозъка си, в случай че пием всеки ден

Резултатите не са по никакъв начин положителни

В мъжкия организъм също се открива въпросният хормон , само че в доста по-малки количества, които не оказват същото въздействие при потреблението на алкохол. Според учените, има опция лекарство, което блокира естрогенните рецептори, да се употребява освен за лекуване на рак на гърдата, само че и за алкохолоизъм при дамите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР