Алкохолът неизменно съпътства нашия живот. Ние го консумираме за забавление,

...
Алкохолът неизменно съпътства нашия живот. Ние го консумираме за забавление,
Коментари Харесай

Наистина ли алкохолът "прочиства" мозъка

Алкохолът непроменяемо съпътства нашия живот. Ние го консумираме за развлечение, с цел да отпразнуваме приятни мотиви, за утоляване на жаждата.

Всъщност, в дребни количества, той понижа риска от деменция. Ценителите на спиртните питиета, считат, че малко количество концентрат в действителност е доста потребно за здравето и изключително за сърдечно-съдови болести и доста типове рак, оповестяват от foodpanda. Обобщението е, че алкохолът наподобява нездравословен в огромни количества, само че евентуално потребен при дребни дози.

Изследователите наблюдават CSF (течността в гръбначния мозък). Те откриват, че незабавно след еднократна ниска доза алкохол, потокът на CSF се увеличива с 40%. Средните и високите дози, в противен случай, понижават потока на CSF с към 30%. Намаляването може да се появи, тъй като по-високите равнища на алкохол краткотрайно намаляват количеството кръв, което сърцето изпомпва, а притокът на кръв оказва помощ за задвижването на CSF.

Тези мозъчни процеси могат да обяснят за какво алкохолът в дребни количества, наподобява защищава от деменция и усъвършенства самоцелването на мозъка. Освен всичко, казано до тук, дребното количество алкохол, комбиниран с вкусна храна, покачват равнищата на серотонина, което ни кара да се усещаме щастливи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР