Алкохолът е онзи социален елемент, който може да създаде много

...
Алкохолът е онзи социален елемент, който може да създаде много
Коментари Харесай

Животните, които доброволно консумират алкохол

Алкохолът е оня обществен детайл, който може да сътвори доста другарства, само че постоянно в рационалната мярка. Оказва се, че индивидът не е единственият обожател на алкохола. Някои животни и инсекти могат да се похвалят със същата пристрастеност. Положителната страна тук е, че множеството фенове на алкохола от животинския свят са и доста по-ограничени потребители, а някои са даже производители. Пчелите са особени фенове и елементарно се напиват, откакто имат свободен достъп до ферментирал нектар.

През лятото събраният нектар може да се затопли от жегите и да ферментира по-бързо. Пияните пчели не са изключително приятни инсекти, с които да се срещате. Първо не могат да летят и мъчно съумяват да си свършат работата. Веднъж откакто изоставен кошера на градус, същите инсекти срещат доста компликации по-късно да открият назад кошера и да се завърнат. Ако се върнат на градус, бранителите на кошера не ги позволяват, когато пияни пчели се опитат да се върнат назад.

Обикновено даже се следят офанзиви от тяхна страна. Причината за тази експанзия е, че останалите пчели могат да бъдат изложени на ферментирал нектар, който сигурно ще се отрази на цялостната колония. Според учените, пчелите постоянно копират човешкото държание, когато прекалят с алкохола. При един подобен опит, на пчелите е даден медикамент, който основава противен усет от алкохола. По тази причина се следи тъкмо този резултат, когато пчелата открие мирис на ферментирали плодове или нектар.

Птиците са различен обожател на алкохола и постоянно техният организъм усеща топлото алкохолно възприятие в резултат на ферментирали плодове. В природата това са най-често боровинките. Консумират се тъкмо те и най-често те, тъй като са ранни плодове при по-дългите преходи. Според някои учени, когато по-гладните екземпляри стартират миграцията, могат да разрушат целия цикъл и да се забавят с избрани дни, откакто не могат да летят толкоз добре. Пияните птици, най-малко съгласно някои учени, могат да се виждат при блъскането в прозорци, други се спускат върху коли, дървета и здания.

Ефектът от алкохола пречи на всяка птица да лети в права линия и тъкмо това води до някои доста странни маневри. Ако към момента се чудите, полетите в никакъв случай не са целесъобразни, както и шофирането, само че това е друга тематика. При множеството сходни преходи животните се зареждат с храна, а когато същата е ферментирала – загубите се регистрират много съществено. В множеството случаи се следи и закъснение на самата миграция, тъй като птиците стопират, с цел да се възстановят.

Пеперудите също са фенове на алкохола, само че най-много тъй като обичат плодов и пъстър нектар. В началото на ферментирането, всеки плод стартира да се преобразува в алкохол. Пияните пеперуди не могат да се движат и застиват на едно място. Някои се пробват да летят, което също не приключва доста добре, само че множеството, както разказват учените, е просто една особена приятност за тях. Пияните пеперуди разрешават на хората да ги улавят без никакви проблеми. Сензорите на самото насекомо са изтръпнали  и те няма по какъв начин да усетят даже придвижването. За разлика от другите инсекти, пеперудите доста обезверено търсят алкохол. Така наречената порода – червени адмирали, обожава алкохола.

Прилепите също не са непознати на потреблението на алкохол. Известно е, че те са фенове на плодовете и съблюдават много прецизна веган диета. Това обаче не значи, че ще пропуснат ферментирали плодове. Лятото е техният сезон за отмора и храна. Според учените, прилепите не са толкоз лесни за напиване, по отношение на останалите животни и тези в Централна и Южна Америка носят съществено. Смята се, че даже употребяват алкохол за въодушевление, тъй като рядко изпитват отрицателните резултати. Дори и при висока консумация на ферментирали плодове и сокове, прилепите можели да летят и да се движат изцяло обикновено. При това със същата висока скорост, с която са почнали това придвижване.

Техните рецептори не са засегнати и могат да се оправят умерено с хвърлените ръкавици. При инспекция след дълга консумация, алкохолът в кръвта им е едвам 0.3%. Това значи, че освен не се замайват, само че и имат тяло, което може да го обработи извънредно добре. Според някои еволюционни биолози, прилепите са се научили да се оправят с резултата на алкохола, с цел да не стават жертва по време на полета.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР