Алкохолът е част от ежедневието на много хора. Чаша вино

...
Алкохолът е част от ежедневието на много хора. Чаша вино
Коментари Харесай

Какви са ползите от спирането на алкохола

Алкохолът е част от всекидневието на доста хора. Чаша вино вечер или коктейл с другари е метод да разпуснете, да се позабавлявате, а може и да е превъзходен метод да хапнете вечерята си, съпроводена с обичаното пиво.

Всички знаят, че алкохолът в огромни количества не е потребен. Но също по този начин е известно, че чаша вино или чаша бира няма да ви навредят. Това дава чувство за успокоение и сигурност. Въпреки това, алкохолът има своите отрицателни резултати върху здравето и организма, даже в дребни количества. Ако спрете да пиете какъвто и да е алкохол, тялото ви може да изпита някои здравословни изгоди, написа Флагман.

Какви са изгодите от прекъсването на алкохола?

По-дълъг и по-здрав сън

Алкохолът е една от основните аргументи да се будите през нощта към 3-4 часа, съгласно специалисти, представени от bodyandsoul.com.au. Той въздейства върху потенциала на паметта, работоспособността, има отрицателен резултат върху нервната система. Влияе даже върху прочувствената непоклатимост, защото спомага за понижаване на времетраене на съня и оказва отрицателен резултат върху механизмите на отмора през нощта. Това се отразява върху здравето, душeвността и цялостното показване денем.

Кожата ще се възпалява по-малко

След като попадне в организма, алкохолът се обработва до съединения, като ацеталдехид да вземем за пример, който предизвиква възпаления в клетките, уголемява кръвоносните съдове, а това води до поява на зачервявания по кожата, сходни на розацея или на спукани капиляри. Алкохолът провокира и ускорено стареене на кожата.

Косата ще стане по-силна и по-гъста

Ако сте измежду милионите дами, които се оплакват от косопад, суха, накъсана коса с цъфтящи краища, не сте сами. И може да се изненадате, само че преустановяването на алкохол даже в дребни количества може да помогне да възстановите косата си. Алкохолът предизвиква възпаленията в тъканите, в това число в тези на фоликулите, което поврежда растежа на косата. Той е и причина за цялостна дехидратация на организма, което пък също оказва въздействие върху косата, като я прави суха и изтощена.

Органите в тялото ви ще са по-здрави

Алкохолът оказва негативно въздействие върху функционалностите на всички органи в тялото. Редовната консумация на алкохол макар дребните количества може да увеличи доста риска от инфаркт, инсулт, рак, метаболитни разстройства, затлъстяване, високо кръвно налягане, болести на храносмилателната и отделителната система. За да намалите този риск е добре да спрете потреблението на алкохол или да си го позволявате в по-редки случаи.

По-бистър разум и добра памет

Алкохолът визира нервната система. Редовната консумация на дребни количества алкохол трансформира биохимичните процеси в нея, като това въздейства върху паметта, способността за централизация, угодливост на мозъка и неговата заостреност. Възможно е да аргументи и безпокойствие, тревога, да провокира промени в настроението. Причината е във въздействието на алкохола в синтеза и функционалностите на невротрансмитерите серотонин и допамин. Те са виновни за настроението и за още редица функционалности на нервната система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР