Алкохолът често е спряган за един от най-големите врагове на

...
Алкохолът често е спряган за един от най-големите врагове на
Коментари Харесай

Как алкохолът влияе върху килограмите?

Алкохолът постоянно е спряган за един от най-големите врагове на тънката талия. Честно казано, няма причина, заради която това да не е по този начин – алкохолните питиета изобилстват от по този начин наречените „ празни калории ”, лишени от всевъзможни питателни свойства. Знаейки това, мнозина отиват до бара и с чиста съвест си поръчват „ светла бира ” или „ нискокалоричен коктейл ”. Истината е, че колкото и малко да са калориите в питието, те въпреки всичко оказват въздействие върху килограмите.

Как тялото приема алкохола?

Тялото на човек гледа на алкохола като на токсин, какъвто в действителност е. Според изследвания на американски университети от 1999г. черният дроб бързо трансформира алкохола в ацетат – химикал, най-често срещан в оцета. След това той стартира разграждането си в кръвта, а целият този развой потиска метаболитната система.

Когато алкохолът се приема дружно с калорична храна, черният дроб се заема първо с премахването на „ отровата ” от организма, задържайки по този метод храната в стомаха за по-дълго време. Това закъснение на процесите на разграждане на мазнини води до тяхното струпване. В сходни случаи огромният проблем не е забавеният метаболизъм, а пренатовареният.

Нискокалорични питиета

Теоретично нискокалоричните питиета са по-здравословната опция спрямо висококалоричните. Причината се крие в това, че съдържат по-малко „ празни калории ”, а това по никакъв начин не е за подценяване. За страдание, този факт не би им попречил да скапват мечтаните размери на тънката талия.

Алкохолът основава сходен резултат. Нискокалоричните алкохолни питиета въпреки всичко са алкохолни питиета и метаболитната система незабавно би спряла всички останали процеси, с цел да обърне внимание първо на тях. Дали едно спиртно пиво е богато или оскъдно на калории, няма изключително значение, защото обмяната на веществата ще се забави неизбежно.

Доказано е също, че „ празните калории ” нямат никаква хранителна стойност. Освен това те са склонни да усилват дневния калориен банкет. По-удачно би било изяждането на един чийзбургер, който най-малко съдържа макронутриенти и мазнини.



Тънка талия + алкохол =?

Най-добрият метод за поддържане на добра фигура е този, който изключва алкохола изцяло, изключително откакто се потвърди, че той подготвя към преяждане. Чувството на апетит след препиване постоянно води до облекчаване на апетита с всевъзможни нездравословни храни, от които тялото действително няма потребност. Разбира се, алкохолът оказва въздействие върху тежестта и по редица други способи, самостоятелни за всеки човек – дневен банкет на калории, генетично завещание, пол и физическа интензивност.

За благополучие, не е толкоз мъчно да се поправят „ вредите ”, породени от алкохола на консуматорите. Най-важен е умереният банкет и вниманието да не се прекалява. Колкото по-голямо е количеството алкохол в организма, толкоз по-бездействаща става метаболитната система.

Друга значима стъпка за реализиране на мечтаните килограми съставлява здравословната храна. Става дума за дребни, добре разпределени във времето хранения, богати на протеини, фибри и „ положителни ” мазнини, които да бъдат усвоени преди навлизането на алкохола в кръвта. Така тялото към този момент ще е почнало обмяна на веществата и следствията няма да бъдат толкоз пагубни.

Калорийно наличие в другите алкохолни питиета:

Бейлис (100 мл) – 350
Уиски (100 мл) – 207
Водка (100 мл) – 207
Джин (100 мл) – 207
Бренди (100 мл) – 207
Шампанско (100 мл) – 76
Вино (розе) (100 мл) – 71
Вино (червено) (100 мл) – 68
Вино (бяло, сухо) (100 мл) – 66
Бира (100 мл) – 43
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР