Алкохол, напрежение и колеги на едно място звучи като наистина

...
Алкохол, напрежение и колеги на едно място звучи като наистина
Коментари Харесай

5 неща, които да не казвате на коледното парти

Алкохол, напрежение и сътрудници на едно място звучи като в действителност неприятна рецепта, предвещаваща злополучие. Ето за какво фирмените празненства около Коледа са същинско минно поле за неуместни обстановки.Когато присъствате на сходно събитие, е значимо да помните, че по-скоро сте на работа с „ екстри”, от колкото на същинско празненство. Отпуснете се и се забавлявайте, без да изглеждате като преди малко избягал от у дома младеж. Ето и 5-те изцяло неразрешени реплики!
„ Това синът/дъщеря ти ли е? Може ли да ме запознаеш?”
Избягвайте диалози, включващи роднините на сътрудниците ви, в случай че това не е тематиката на диалога по начало. Освен диалози, забравете и за всевъзможни флиртове със същите въпросни лица. Гарантирано, ще съжалявате още на идващия работен ден.
„ Страхотен аутфит! Трябва по-често да се обличаш по този начин.”
Разбира се, че можете да извършите комплимент, само че който да звучи на място и да не кара отсрещната страна да се усеща неловко. Е, не си „ отпускайте душата” прекалено много, с цел да не се сметне като полов тормоз.
„ Харесвам те още от първия работен ден.”
Повярвайте ни, коледното празненство несъмнено не е времето за изповеди, още повече от подобен темперамент. Придържайте се към концепцията, че сте повече на работа, от колкото на празненство.
„ Обичам да работя за мъжа Ви! Дали ще ми даде бонус?”
Често се оказва, че половинките на шефовете са най-потърпевши на сходни мотиви. Те получават въпроси, свързани с покачвания, заплати,
бонуси, командировки и всевъзможни сходни неща, а рядко даже знаят с кого беседват. Надали ще получите някаква информация, най-вече да скапете настроението на въпросния човек.
„ Ох, не претърпявам шефа/програмиста/секретарката и т.н.”
Лошо, доста неприятно. Празникът не е нито времето, нито мястото, на което да споделяш своите недоволства към останалия личен състав. И въпреки всички да обичаме да гледаме „ Гринч”, никой не си пада по същинските такива, изключително на неговото празненство.

Редактор: Елица Христова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР