Алкохол и тютюневи изделия с изтекъл срок на валидност откриха

...
Алкохол и тютюневи изделия с изтекъл срок на валидност откриха
Коментари Харесай

Откриха алкохол и тютюн с изтекъл срок в Търговище

Алкохол и тютюневи произведения с изминал период на годност откриха митнически чиновници в два наргиле бара в региона на Търговище.
На 04.08.2020 година митническите чиновници от бранш „ Оперативен надзор “ в Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие – Дунавска “ са направили две обособени инспекции в две заведения в града. В първия наргиле бар инспекторите открили 10 бутилки с разнообразни високоалкохолни питиета и пет кутии тютюн за наргиле - всички с изминал период на годност на бандеролите.
При втора инспекция в кафе – клуб е открито, че заведението не разполага с позволение за продажба на тютюневи произведения, а в него се съхранява както тютюн за наргиле с бандерол, по този начин и 15 кутии с незаконен тютюн за наргиле. Иззети са и 17 бутилки с разнообразни високоалкохолни питиета с изминал период на годност.
Агенция „ Митници “ припомня, че алкохол и тютюневи произведения със остарял бандерол не могат да се продават и съхраняват в търговките обекти и техните хранилища след приключване на авансово открития временен интервал. Както и в обекти, които не разполагат с годно позволение, не могат да се оферират тютюневи произведения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР