Алкалната вода се пие само по време на строги хранителни

...
Алкалната вода се пие само по време на строги хранителни
Коментари Харесай

Направете си алкална вода за пречистване на тялото, действа възраждащо

Алкалната вода се пие единствено по време на строги хранителни режими, по време и след боледуване, само че не и непрекъснато, споделя Марион Нестле
Ефективността и положителната работа на тялото зависи от киселинно-алкалния баланс. Лоша диета с високо наличие на кисели артикули води до окисляване на тялото и пречи на естественото действие на вътрешните органи.
За да поддържате оптималното равнище на рН, се предлага понякога да добавяте към вашата диета алкална вода, и ето за какво!
Марион Нестле е професор по хранене и публично здраве в университета в Ню Йорк. Освен това тя е професор и по социология в Нюйоркския университет и гостуващ професор по хранителни науки в университета Корнел.

Марион Нестле списваше колоната „ Хранителни въпроси “ за Сан Франциско Хроникъл от 2003 до 2010. Тя има личен блого foodpolitics.com. Участва със свое мнение във филмите Super Size Me (2004), Food, Inc. (2008), Food Fight: The Inside Story of the Food (2008), Killer at Large (2008), In Organic We Trust (2012 г.) и други.
Днес ви предлагаме предписания, предложени и изпулвани от професор Марион Нестле, с които елементарно бихте могли да си извършите алкална вода вкъщи.
ПРЕДИМСТВА НА АЛКАЛНАТА ВОДА
Освен обстоятелството, че тази вода оказва помощ да се възстановява киселинно-алкалното равновесие на тялото, тя има редица значими изгоди за здравето на индивида.

1. Използването на алкална вода е отлична профилактика на болести на храносмилателната система.
2. Тя оказва помощ за попречване на доста хронични болести, в това число рак.
3. Алкалната вода предотвратява натрупването на свободни радикали в тялото, като по този метод отстраняван токсините.
3. Профилактичното потребление на алкална вода възстановява рН на кръвта и процесите на придвижването на кръвта.
4. Алкалната вода хидратира всяка клетка в организма и предотвратява преждевременното стареене.

Рецепта за алкална вода с хималайска сол и лимон.
В литър и половина вода се прибавя сока на един лимон и хималайска сол на усет. Много добре ще ви се отрази тази вода, в случай че съумеете да изпиете най-малко 2 чаши заран, преди закуска.
Класическа рецепта за алкална вода
В литър и половина вода се прибавя чаена лъжичка сода и един лимон, нарязан на части.
Най-лесният способ за приемане на алкална вода – посредством изваряване

Този способ за приемане на алкална вода е много обикновен. Водата би трябвало да се вари в продължение на 5 минути. По този метод се усили рН-то на водата от 7.2 на 8.4. Преварената вода е най-добре да се съхранява в съд с капачка на хладно място.
Особеното на алкалната вода е обстоятелството, че тя не се пие в огромни количества. Две чаши дневно са изцяло задоволителни.
Консултирайте се с вашия доктор, преди да започнете да употребявате алкална вода, в случай че спазвате нарочна диета с включени в нея алкални храни.
Инфо: lekuvai.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР