Алкална вода на марката „Риъл уотър“, която се продава на

...
Алкална вода на марката „Риъл уотър“, която се продава на
Коментари Харесай

Деца са с чернодробна недостатъчност след пиене на алкална вода в САЩ

Алкална вода на марката „ Риъл уотър “, която се продава на американския пазар, е обвързвана със зачестили случаи на чернодробна непълнота при деца. По случая работят и щатските регулаторни органи, съобщи bTV.

Поне пет бебета и деца от Невада са признати в болница с хепатит и чернодробна непълнота, откакто пили алкална вода на марката. Други шестима души се разболели, откакто пили от същата вода и случаите не престават да се натрупат. Петте деца с чернодробна непълнота са се разболели през ноември 2020 година и е трябвало да бъдат приети в болница. Те живеели в четири разнообразни семейства в Невада. По-странното – още шест души се разболели, трима възрастни и три по-големи деца, които живеят в най-малко две от тези семейства. Възрастните съобщавали за признаци като гадене, повръщане, загуба на вкус и отмалялост.

Местните здравни управляващи организират следствие взаимно с Администрацията за храни и медикаменти на Щатите. Единствената връзка сред случаите е, че всички те са пиели алкална вода на компанията „ Риъл уотър “. Здравните органи посъветваха хората и бизнесите да не употребяват по никакъв метод въпросната вода до момента в който не бъдат събрани задоволително данни. „ Риъл уотър “ популяризира алкалната си вода като богата на отрицателни йони и с рН 9.0. От компанията даже показват продукта си като здравословен, макар че няма доказателства за това. Според тях алкалната им вода „ усилва хидратацията на клетките “.

Проблемите стартират да се появяват откакто семейство от Лас Вегас завежда дело против компанията. Според ищците родителите Емели и Кристофър Рен, дружно с 2-годишния им наследник се разболели откакто пили от алкалната вода. Бащата и детето били приети в болница с чернодробни проблеми, до момента в който майката страдала от извънредно тежко гадене и отмалялост. Дъщеря им, която не консумирала от водата, не се разболяла.

Адвокатската адвокатска фирма, която съставлява фамилията, завежда още едно дело от името на мъж от Невада, който също потърпевш от пиенето на алкалната вода. Според юристите мъжът бил признат в болница с тежка чернодробна непълнота, която довела до това да бъде подложен незабавно в листата за чакащи донорски орган. Адвокатът по делото Уил Кемп посочи, че след започване на делата и последвалата медийна публичност, адвокатската фирма получила десетки позвънявания от други хора, които също се разболели след консумация на алкална вода. От „ Риъл уотър “ оповестиха, че работят взаимно със здравните управляващи, с цел да се откри каква е повода за тези случаи, като намекнаха, че казусът по-скоро е в дистрибуторската им мрежа в Невада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР