Алжирският футболист Рияд Марез премина в отбора от Саудитската Арабия

...
Алжирският футболист Рияд Марез премина в отбора от Саудитската Арабия
Коментари Харесай

Рияд Марез премина в саудитския Ал-Ахли

Алжирският футболист Рияд Марез мина в тима от Саудитската Арабия Ал-Ахли, оповестиха от клуба по-рано през днешния ден.

Според информации първенецът в от последния сезон в Саудитската Висша лига ще заплати за Марез 30 милиона паунда на досегашния му отбор Манчестър Сити.

Капитанът на националния тим на Алжир пък ще подпише контракт с отбора на Ал-Ахли за период от четири години до лятото на 2027-а, а съгласно английското издание Mirror заплатата на играча ще бъде в размер на 46 милиона евро годишно.

През последните 10 години Рияд Марез си построи съществено име в терените в Англия, където носи поредно екипите на Лестър и Манчестър Сити. С " лисиците " той стана първенец през онази незабравима акция през сезон 2015/16, а две години по-късно мина при " жителите ", с които завоюва всички титли, в това число и требъл през предишния сезон.

За националния тим на Алжир пък офанзивният футболист има 30 гола в 83 срещи, като бе капитан на " пустинните лисици " по пътя им към успех в шампионата за Купата на африканските народи през 2019 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР