Алжирски студент, крещейки това е за Сирия, се опита да

...
Алжирски студент, крещейки това е за Сирия, се опита да
Коментари Харесай

Ето го „войникът на Ислямска държава”, който искаше да смачка с чук главата на полицай в Париж

Алжирски студент, крещейки „ това е за Сирия ”, се опита да нападне служител на реда пред Парижката Света Богородица във френската столица. Мъжът, чието име се пази в загадка, е бил прострелян от служителите на реда, откакто се опита с чук да разбие главата на чиновник на реда, патрулиращ с двама сътрудници на площада пред известната туристическа забележителност, написа в. " Дейли мейл ".   Нападателят е прострелян в региона на гръдния панер два пъти. В него са били открити, с изключение на чук, ножове и други „ несложни” оръжия.

Нападателят е декларирал, че е „ Войник на халифата „ Ислямска държава”, оповестява източник, осведомен с хода на започнатото следствие по случая.



Френският вътрешен министър Жерар Коломб съобщи, че нападателят е крещял „ това е за Сирия”, до момента в който се е опитвал да се нахвърли върху служителите на реда. „ Мъжът е изскочил зад служителите на реда и, въоръжен с чук, е почнал да удря един от тях. Неговите сътрудници са реагирали и са го застреляли”, сподели Коломб пред кореспонденти.



По думите му, мъжът сега е „ в болница”. Според министъра, нападателят е работил най-вероятно самичък.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР