Алжирски съд осъди двама бивши премиери за корупция два дни

...
Алжирски съд осъди двама бивши премиери за корупция два дни
Коментари Харесай

В Алжир осъдиха експремиери за корупция дни преди президентските избори

Алжирски съд осъди двама някогашни министър председатели за корупция два дни преди президентските избори, които би трябвало да бъдат анулирани съгласно протестиращи, осведоми " Ройтерс ".

Ахмед Уахия, който беше министър председател четири пъти, получи 10 година затвор , а Абделмалек Селал, който е бил министър-председател два пъти, влиза в пандиза за 12 година Те отхвърлят обвиняванията, в това число и тези в заграбване на държавни средства, корист с власт и други.
 Хиляди алжирци на митинг против властта
Хиляди алжирци на митинг против властта

Против нови избори идващия месец

Съдът в Алжир също наложи 10-годишни присъди на двама някогашни министри на промишлеността и присъди от 3 до 7 година на петима авторитетни предприемачи.

Много някогашни висши политици са арестувани, до момента в който армията се пробва да се оправи с всеобщите митинги, които започнаха през февруари с искане за наказателно гонене на хора, упрекнати в корупция и свалянето на ръководещия хайлайф.
 Алжирски съд осъди брата на Бутефлика на 15 година затвор
Алжирски съд осъди брата на Бутефлика на 15 година затвор

Всичките четирима обвинени са наказани за " подкопаване на престижа на армията " и " скрит план " против страната

Днешните присъди са вторите от септември, когато боен съд наложи тежки присъди на недостижим началник на разузнаването и най-малкия брат на някогашния президент Абделазиз Бутефлика.

Бутефлика беше заставен да подаде оставка през април.

Протестиращи оповестиха, че изборите в четвъртък няма да бъдат почтени, защото някои от съдружниците на Бутефлика към момента са на власт . Армията пък отвърна, че вотът ще бъде почтен и изборите са единственият метод за излизане от рецесията.
 Нов претендент за президент в Алжир
Нов претендент за президент в Алжир

Властите са убедени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР