Алжирец, който спечели 250 000 евро от скреч карта за

...
Алжирец, който спечели 250 000 евро от скреч карта за
Коментари Харесай

Мъж спечели 250 000 евро от лотарията, но не може да вземе печалбата си

Алжирец, който завоюва 250 000 евро от скреч карта за 5 евро в Белгия, не може да вземе облагата си поради това, че не разполага с нужните документи.

Печалбата е прекомерно огромна, с цел да бъде платена в брой, а мъжът не разполага с нужните документи, с цел да си открие банкова сметка.

Негов другар, който се опитал да вземе парите от негово име, е бил задържан за малко по съмнения в кражба.

Победителят твърди, че желае да употребява парите, с цел да уреди живота си в Белгия.

"Когато получа парите, ще си купя жилище в Брюксел, а може и кола, " споделя мъжът, чиято идентичност не е се разкрива, пред белгийското издание Het Laatste Nieuws.

Той обаче първо би трябвало да откри метод, с цел да получи облагата си.

28-годишният мъж няма годни документи за идентичност нито непрекъснат адрес, съгласно белгийската телевизия VRT.

Тъй като не може да си открие банкова сметка лотарийната компания не може да му изплати сумата, съгласно неговия юрист Александър Верстраете.

"Търсим документите, с които да удостовери самоличността си. Ще би трябвало да се свърже със фамилията си в Алжир, " споделя Верстраете пред AFP.

Говорител на лотарията не е прецизирал пред AFP какви документи ще са нужни за приемане на облагата.

Приятел на мъжа, който разполага с нужните документи, се опитал да вземе премия от негово име като посетил централата на
лотарията в Брюксел, което е належащо за всички облаги над 100 000 евро.

Той и двама други мъже обаче са били арестувани от полицията за едно денонощие по съмнения, че са откраднали печелившата скреч карта. Те са били освободени, откакто спечелилият мъж обясни обстановката.

Картата сега се съхранява в съд в Брюж, покрай пристанищния град Зеебрюге, където е закупена.

Верстраете споделя, че управляващите са дали обещание да не депортират мъжа, до момента в който той не получи облагата си.

Късметлията напуща Алжир преди четири месеца и стига по вода до Испания. Оттам той прекосява пеш Испания и Франция преди да доближи Белгия, написа BBC.

Той желал да продължи към Англия, само че в този момент твърди, че желае да остане в Белгия и се надява да сътвори семейство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР