Алжир се намеси да бъде домакин на всички мачове с

...
Алжир се намеси да бъде домакин на всички мачове с
Коментари Харесай

Алжир предлага да бъде домакин на палестински футболни мачове на фона на войната в Газа

Алжир се намеси да бъде хазаин на всички мачове с присъединяване на палестинския народен тим по футбол и да поеме всички свързани с това разноски заради продължаващата война в Газа.

Алжир се съгласи да провежда „ всички публични и неофициални мачове, включващи подготовката на палестинския тим за квалификациите за Световното състезание през 2026 година и Купата на Азия през 2027 година и да поеме всички свързани с това разноски “, изказване на Алжирската футболна федерация, оповестено в изказване на Понеделник.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Феновете на Селтик дават обещание „ недвусмислена поддръжка “ за Палестина макар противоположната реакция Ризуан посвещава успеха на Пакистан по крикет на „ братя и сестри “ в Газа' ирландски футболен клуб поддържа палестински деца с нова фланелка завършек на списъка

Ходът, който предстои на утвърждение от Азиатската футболна конфедерация (AFC), беше разгласен след отправено искане до алжирските управляващи от Джибрил Раджуб, началник на палестинската футболна федерация.

Първата от тези игри идва идващия месец, когато Палестина ще одобри Австралия в Алжир на 21 ноември в подготовка за Световното състезание през 2026 година

Палестина е в азиатската предварителна квалификационна група I на Световното състезание с австралийците и Ливан.

Купата на Азия през 2023 година стартира през януари, като Палестина ще се изправи против ОАЕ, Иран и Хонконг в Катар.

Северноафриканската страна от дълго време има афинитет към Палестина и алжирските футболисти и почитатели неведнъж са показвали взаимност с палестинската идея.

По време на сегашния спор няколко алжирски футболисти демонстрираха взаимност с палестинците по време на мачовете на техния народен тим.

Алжирската звезда Рияд Марез разгласява фотография в обществените си медии, на която той и двама от алжирските му съотборници държат палестинското знаме.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР