Алиша Кърнс, председател на комисията по външни работи, твърди, че

...
Алиша Кърнс, председател на комисията по външни работи, твърди, че
Коментари Харесай

Старши депутат от торите казва, че правителствените адвокати смятат, че „Израел е нарушил международното хуманитарно право“ - но съветът не е публикуван

Алиша Кърнс, ръководител на комисията по външни работи, твърди, че държавните юристи са споделили на Обединеното кралство, че не го съблюдава с интернационалните си задължения, само че не е разкрил това и продължава износа на оръжия.

Миналата седмица Международният съд за Израел да усили потока от помощ в Газа, предупреждавайки, че „ настава апетит “. Това идва като част от делото, заведено от Южна Африка, обвиняващо Израел в геноцид.

Израел изрично отхвърля обвиняването, заявявайки, че взе участие във военна самоотбрана след офанзивите от 7 октомври, осъществени от Хамас.

Има изказвания, че Израел е нарушил интернационалното право, като е спрял водата, електричеството и храната за Газа, както и като не е дал помощ като окупационна мощ.

Израел също беше открит от Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан (UNIFIL) за нарушаване на интернационалното право, откакто двама „ ясно разпознаваеми публицисти “ бяха убити в Ливан през октомври предходната година.

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР