Alibaba Group ще се стреми да постигне въглеродна неутралност на

...
Alibaba Group ще се стреми да постигне въглеродна неутралност на
Коментари Харесай

Alibaba иска да постигне въглеродна неутралност до 2030 г.

Alibaba Group ще се стреми да реализира въглеродна индиферентност на личните си интервенции и да понижи излъчванията в своите вериги за доставки и транспортни мрежи до края на десетилетието, разгласи китайският колос за електронна търговия, представен от Ройтерс.

Alibaba даде обещание да реализира въглеродна индиферентност до 2030 година що се отнася до личните й директни излъчвания - известни като „ обсег 1 ", както и в индиректните си - „ обсег 2 ", получени от потреблението на електрическа енергия и отопление.

Освен това съобщи, че ще понижи с 50% до 2030 година въглеродния интензитет - количеството въглерод на единица доход - от излъчванията от „ обсег 3 ", създадени в по-широката верига на цената в области като превоза, закупените артикули и услуги и боклуци.

Компанията също по този начин даде обещание да понижи CO2 във всичките си бизнеси с 1,5 гигатона до 2035 година

За да реализира тези цели, Alibaba възнамерява да внедри нови енергоспестяващи, високоефективни технологии, да употребява в допълнение възобновими източници и да изследва „ начинания за унищожаване на въглерода ", които биха могли да извличат затоплящи климата парникови газове от атмосферата.

Главният изпълнителен шеф на компанията Даниел Джан съобщи, че Alibaba също по този начин се стреми да „ активизира дейности и поведенчески промени измежду потребителите, търговците и сътрудниците си в Китай и по света ".

Миналата година президентът Си Дзинпин съобщи, че Китай ще се стреми да стане въглеродно безпристрастен до към 2060 година, което сложи огромните корпорации в страната под напън да изготвят лични пътни карти за постигане на „ чиста нула ".

Но огромните софтуерни компании в Китай остават мощно подвластни от доминираната от въглища енергийна система в страната, като до момента единствено дребен брой компании са се заели да преминат към възобновими източници на електрическа енергия.

В отчет, оповестен по-рано тази година, екологичната група Greenpeace класира Tencent Holdings като най-добре представящия се китайски снабдител на облачни услуги що се отнася до снабдяването с възобновима сила и намаляването на излъчванията. Huawei Technologies се подреди на второ място, Baidu на трето, а Alibaba - на четвърто.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР