Alibaba Group Holding приветства изключително тримесечие и повиши годишната си

...
Alibaba Group Holding приветства изключително тримесечие и повиши годишната си
Коментари Харесай

Alibaba отбеляза изключителен успех, скоро може да изпревари Amazon

Alibaba Group Holding приветства " извънредно тримесечие " и увеличи годишната си прогноза, откакто регистрира 61% растеж на приходите, дължащ се на мощния напредък на онлайн продажбите.

Постижението е доказателство за триумфа на китайската компания, която уголемява главния си бизнес в онлайн търговията на дребно с вложения в супермаркети и физически магазини, на фона на възходящата конкуренция в електронната търговия.

За растежа са съдействали въвеждането на офлайн услуги и покупко-продажбите с физически обекти. " Имахме извънредно тримесечие. Виждаме ранните резултати от нашите старания за консолидиране на онлайн и офлайн с нашата нова тактика за търговия на дребно ", уточни изпълнителният шеф Даниел Жанг.

 Alibaba заплаща $807 милиона за мажоритарен дял в Cainiao Smart Logistics
Гигант в електронната търговия основава най-хубавата логистична мрежа в света

Целта е доставките да се извършват до 24 часа в Азия и до 72 часа по целия свят

Акциите на компанията, чиято стойност се увеличи повече от 2 пъти през тази година, набъбнаха с 3.1% в предпродажбената търговия и се чака да се отворят на рекордно високи равнища.

Гигантът в електронната търговия разгласи доходи от 55.12 милиарда юана (8.34 милиарда долара) за интервала юли-септември, надвишавайки плануваните от анализатори 52.2 милиарда юана.

Нетната облага, която ще се разпредели измежду акционерите и до момента се усили повече от 2 пъти на годишна база, скочи със 132% до 17.7 милиарда юана през тримесечието.

 Alibaba влага $15 милиарда в световна мрежа от софтуерни центрове
Alibaba влага $15 милиарда в технологиите на бъдещето

Компанията на Джак Ма желае да конкурира Силициевата котловина

Приходите от главния бизнес на компанията - електронната търговия - доближиха 46.46 милиарда юана, което е с 63% повече от тези за същото тримесечие на 2016 година

" Имаше доста блестящи неща, в това число растежът на бизнеса в чужбина и изчислителните облаци. В бъдеще Alibaba може да изпревари Amazon.com по пазарна стойност ", означи софтуерният специалист Ли Чендонг.

Той обаче предизвести, че растежът е подтикван от огромните вложения на компанията. Alibaba вложи 25.7 милиарда юана през миналото тримесечие, което е в пъти повече от 5.7-те милиарда юана, изхарчени през същия интервал на предходната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР