Alibaba Group Holding Ltd. планира да набере между $10 милиарда

...
Alibaba Group Holding Ltd. планира да набере между $10 милиарда
Коментари Харесай

Alibaba ще търси до $15 милиарда на борсата в Хонконг

Alibaba Group Holding Ltd. възнамерява да набере сред $10 милиарда и $15 милиарда във второ листване на борсата в Хонконг още този месец, написа The Wall Street Journal, цитирайки свои източници.

Интернет колосът в региона на търговията е най-скъпата китайска компания по пазарна капитализация. Планът е продажбата на акции да пристигна единствено ден след така наречен " Ден на самотните сърца " на 11 ноември - китайски еквивалент на " Черния петък ".

Ако Alibaba успее да набере $10 милиарда или повече, тя ще изпревари Uber и ще застане на първа позиция по най-голямо листване. Разбира се, бъдещо качване на борсата на Saudi Aramco ще я засенчи.

Успешно листване ще поддържа още повече финансите на компанията, която към този момент се намира в положително здраве. Alibaba, чиято пазарна капитализация надвишава съвсем $500 милиарда, господства пазара на интернет търговия в Китай, а продажбите ѝ не престават да пораства. За последното тримесечие тя записа продажби от 119 милиарда юана ($17 милиарда) и облага от 70,7 милиарда юана.

Компанията отпразнува богато 20-тия си рожден ден, който съответства с пенсионирането на изпълнителния ръководител Джак Ма. За " Деня на самотните сърца " ще пее Тейлър Суифт.

Самият празник стартира през 2009 година и бе основан точно от компанията. Миналата година на него тя продаде артикули за $30,8 милиарда, а упованията са, че този понеделник върхът ще бъде усъвършенстван.

Листването в Хонконг идва пет години, откакто Alibaba набра $25 милиарда на борсата в Ню Йорк. През 2019 година акциите ѝ се повишиха с 36 %. Компанията ще употребява средствата, с цел да разшири бизнеса си. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР