Алиансът на свръх богатите руснаци е на път да изпрати

...
Алиансът на свръх богатите руснаци е на път да изпрати
Коментари Харесай

Олигарсите увиснаха на врата на Кремъл

Алиансът на свръх богатите руснаци е на път да изпрати съветската стопанска система в тупик. Това написа в разбор на Уолстрийт Джърнъл.

Като образец за това се показва ориста на съветския магнат Олег Дерипаска. Той пое контрола над „ Русал “ след тежки войни в областта на алуминия през 90-те години на предишния век След международния взрив при търсенето на метали, той бързо стана най-богатият човек в Русия.

В основата на неговия триумф застана сделка на съветския президент Владимир Путин с съветските магнати. Той им даде обещание да не ги закача, в случай че те не демонстрират политически упоритости и са обвързани с публични дела.

Така Дерипаска ремонтира Болшой спектакъл и финансира спортни обекти за Оолимпийските игри в Сочи. Въпреки това той имаше съществени проблеми при приемането на американска виза, поради хипотетичните му връзки с проведената престъпност. За това и той нае водещи американски лобисти, както и някогашният сенатор Боб Доул.

Дерипаска отразява най-пълно траекторията на напъните на съветските управляващи да строят политическите си и финансови връзки със Запада.

Новата политика на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп обаче може да принуди олигарсите още веднъж да се приближат до Путин. Така те ще засилят зависимостта си от страната и нейните финансови благоприятни условия.

За в този момент Тръмп отсрочи новите наказания, а и заплащането на задълженията на съветските олигарси от страната не наподобява положително решение.

Сега Кремъл има потребност от нов модел за стопанска система. Въпросът е дали страната няма да затъне в нова икономическа рецесия и дали ще направи промените на време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР