Алиансът на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) няма да

...
Алиансът на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) няма да
Коментари Харесай

АЛДЕ ще премълчи издигането на Делян Пеевски за евродепутат

Алиансът на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) няма да разяснява издигането на българския предприемач, медиен магнат и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски за член на Европейския парламент. Пеевски е на избираемото второ място в листата на Движение за права и свободи (част от АЛДЕ) за евроизборите и по всичко наподобява, че този път няма да се откаже от позицията след изборите.

" АЛДЕ в никакъв случай не разяснява състава на изборните листи на партиите, които са наши членове. В случая господин Пеевски е бил определен (от ДПС) и при положение, че той бъде определен за член на Европейския парламент нашата група ще би трябвало да реши дали членовете ѝ почитат полезностите на либерализма и демокрацията ", разяснява представителят на АЛДЕ пред EURACTIV.

АЛДЕ са запитани от медията дали обстановката с издигането на Пеевски е сходна на тази в Европейската национална партия, която замрази участието на унгарския министър председател Виктор Орбан. АЛДЕ дава отговор, че казусът е друг, тъй като не става дума за партия, а за обособен претендент на тази партия.

Не е ясно дали АЛДЕ осъзнава какъв брой избухлива може да бъде кандидатурата на Пеевски. Групата на либералите евентуално ще опита да се сплоти с бъдещата група на Еманюел Макрон в Европейския парламент, а Пеевски може да се окаже проблем, разяснява EURACTIV.

Преди два дни Движение за права и свободи показа публично евролистата си в отсъствието на Делян Пеевски, който не се появява и в Народното събрание. Всички останали претенденти, в това число ръководителят на партията Мустафа Карадайъ, който е лидер на евролистата, се изправиха пред своите съпартийци. Всеки от тях сподели на какъв брой години е и с какво се занимава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР