Алиансът е изпратил окончателно исканията си до Москва. НАТО отхвърли

...
Алиансът е изпратил окончателно исканията си до Москва. НАТО отхвърли
Коментари Харесай

НАТО готов за диалог, но и за най-лошото

Алиансът е изпратил дефинитивно настояванията си до Москва. НАТО отхвърли настояванията на Кремъл, само че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Алиансът предлага “сериозен път напред” за Русия, в случай че обаче Кремъл ги обмисли.

Йенс Столтенберг, генералният секретар на Алианса уточни още един път, че НАТО отхвърля да одобри настояването на Русия да затвори вратите си за Украйна и Грузия и да се върне назад в рамките си от 1997 година Столтенберг дефинира за следващ път тези претенции като “неприемливи”.

" Изправени сме пред сериозен миг за евроатлантическата сигурност, дано Русия да деескалира обстановката ", сподели Столтенберг.

Отговорът на НАТО се основава на три области, в които е допустимо съглашение - разговор, разоръжаване и подготвеност Алиансът да изслуша опасенията на Москва.

“Русия скъса дипломатическите си връзки с НАТО, което прави разговорът по-труден. Трябва да върнем назад представителите си в Москва и Брюксел. Европейската сигурност, в това число в и към Украйна също е приоритет. Готови сме да чуем опасенията на Русия и да участваме в същински разговор”, уточни Йенс Столтенберг.

“Русия би трябвало да се вздържа от нападателната изразителност и злонамерените действия, ориентирани спещу съдружниците и други народи. Москва би трябвало да изтегли силите си от Украйна, Грузия и Молдова, където бяха ситуирани без единодушието на тези страни и всички би трябвало да се ангажират градивно в напъните за споразумяване на спорове, в това число в Нормандския формат ", уточни още Столтенберг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР