ългарско училище стана за пример. Столичното 107 ОУ “Хан Крум”

...
ългарско училище стана за пример. Столичното 107 ОУ “Хан Крум”
Коментари Харесай

Българското училище, което стана за пример

ългарско учебно заведение стана за образец. Столичното 107 ОУ “Хан Крум” стартира обмяна на опит с образователни заведения в Съединени американски щати.

Целта е оттатък океана да вземат образец от България за това по какъв начин да подобрят електронното си образование и да се приспособяват по-добре към епидемиологичната конюнктура.

Американският град Сиатъл е един от регионите с най-качествено обучение в Съединени американски щати. Но и там се сблъскват със съществени провокации поради пандемията. Българка, която работи в централата на “Майкрософт” в Редмънд, се обръща за помощ към сътрудници у нас.

"България беше една от страните, в които в действителност съумяхме за доста малко време да организираме отдалеченото образование. И с помощта на опита, който направихме, тя ни потърси за подпомагане, с цел да можем да споделим положителни практики ", съобщи Гергана Русева, специалист "Образование ", Microsoft България пред.

Оказва се, че сред системите в България и в Съединени американски щати има обилни разлики.

"Не са могли да провеждат в точния момент образованието да бъде интензивно, т.е. да имат двустранната връзка сред преподавател и възпитаник, а са били с видеозаписи ", споделя oще Русева.

"Смело мога да кажа, че ние сме едно от дребното учебни заведения в България, които организираха часовете си в електронна среда синхронно ", безапелационен е Данко Калапиш, шеф на 107 ОУ “Хан Крум”.

Именно по тази причина, като учебно заведение - сътрудник е определено столичното 107-мо. Към него, две образователни заведения от Редмънд задават своите въпроси по предмети като изобразително изкуство, физическо образование и музика.

"Точно естетическия цикъл, който за тях се оказа доста сложен и неразбираем по какъв начин да бъде проведен. Това са три предмета, които би трябвало да промениш изцяло дизайна на урока, структурата на урока, методите, които използваш, с цел да бъдат вкарани и да бъдат на налично равнище в електронна среда ", твърди Калапиш.

А резултатът от консултацията е съвсем неотложен.

"Един от сътрудниците шефове сподели - още на другия ден групирам преподавателите освен по тези предмети, по всички, да покажа това, което вие вършиме, с цел да може да се покаже това - тъй като е чудесно ", съобщи шефът на столичното 107 ОУ.

"Много от уроците, които господин Калапиш показа като добра процедура са интегрирани и сме извънредно горди, че една дребна част от българския know how е интегрирана в тези две учебни заведения и тази година те стартират по напълно друг метод ", безапелационна е Русева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР