ългарският плувец Антъни Иванов спечели титлата на 200 метра бътерфлай

...
ългарският плувец Антъни Иванов спечели титлата на 200 метра бътерфлай
Коментари Харесай

Антъни Иванов триумфира в САЩ, влезе в топ 20 на света

ългарският плувец Антъни Иванов завоюва купата на 200 метра бътерфлай на Откритото състезание на Съединени американски щати по плуване, което се организира по едно и също време в девет града в страната поради пандемията от ковид, съобщи БГНЕС.

В Грийнсбъро, Северна Каролина 21-годишният плувец записва време от 1 минута 58.51 секунди и по този метод остави зад себе си всички свои съперници, като най-близко до българина бе Закари Браун, останал на 30 стотни от нашия плувец.

Именно 200 метра бътерфлай е най-хубавата дисциплинираност на Иванов, който през 2017 година доближи край на Световното състезание и приключи осми. Още през 2019 година великотърновецът покри и олимпийски норматив в дисциплината и ще взе участие на Игрите в Токио идващото лято.

На Откритото състезание на Съединени американски щати Иванов записа и едно трето място - на 400 метра свободен жанр, където реализира време 3 минути 57.14 секунди. Със мощното си показване на 200 метра бътерфлай родния плувец влезе и в топ 20 на международната класация за сезона.

За Антъни Иванов това бе първо публично съревнование от близо девет месеца насам, откакто напролет той се болести с COVID-19 при посещаване на абитуриентския бал на своята другарка във Велико Търново.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР