ългарска реч в един от предизборните клипове на кандидата за

...
ългарска реч в един от предизборните клипове на кандидата за
Коментари Харесай

Кой и защо говори на български език в предизборен клип на Джо Байдън

ългарска тирада в един от предизборните клипове на претендента за президент на демократите в Съединени американски щати Джо Байдън. Във видеото хора от друг генезис изясняват на 25 езика за какво ще гласоподават за съперника на Тръмп.

Оказа се, че момичето, което приказва на чист български, в действителност е американка, която е била на продан в България преди 4 години и е живяла една година в приемно семейство у нас.

Мнозина помислиха Маргарет Глисън за българка.

Може би не са надалеч от истината. Въпреки че не е родена тук, тя изпитва огромна любов към България. Именно по тази причина избира да взе участие в клипа на Джо Байдън с българска тирада.

"Аз съм доброволец в акция. Там питаха дали някой приказва непознати езици. Отговорих им, че знам български. Така бях определена да вземам участие в клипа ", изяснява Глисън в ефира на

"Някои са деца на мигранти, трети знаят непознатия език поради религията, която са избрали. Това е пъстра палитра от хора и ориси и по тази причина видеото е толкоз особено и красиво. То демонстрира културното благосъстояние и на Съединени американски щати. Това е и посланието на самия Байдън – почитание към всички хора от другите краища на света, които живеят тук ", описа Маргарет.

"Под видеото видях коментар от рода на "Обединете се, българи ". Не съм и предполагала, че е стигнало до България и че някой там ще го види. Защото е за американските избори. Мислех, че ще го видят единствено приятелите ми от България в обществените мрежи. Не ми е и минавало през мозъка, че ще се стигне до това да давам телевизионно изявление за българска телевизия ", споделя още тя.

Маргарет описа и за спомените от страната ни, които е запечатала в съзнанието си.

"Имах неповторими прекарвания там. Всяка година по това време, когато настъпи есен, постоянно мисля за България, тъй като тогава дойдох в страната. Разхождах се из София. Помня и Коледа. Беше доста особено за мен. Никога няма да го не помни ", добави Глисън.

Уникалното, което е намерила в България, тя разказва по този начин: "Очевидно българската храна и кухня. Нещо обаче, с което се свързах надълбоко, е балканското. Не съм пътувала доста из Балканите, тъй че всичко, което е балканско, за мен значи България – кулинария, архитектура, история. Това е неповторимото. Ходих и на уроци по хоро в едно село, покрай Хераково. Беше доста особено. Танците с другите хора ми носеха живот ", спомня си Маргарет.

Споделя, че след престоя си у нас, се е върнала в Съединени американски щати като напълно друг човек.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР