Алфонсо Капоне остава в световната история като Гангстер №1. Името

...
Алфонсо Капоне остава в световната история като Гангстер №1. Името
Коментари Харесай

Животът на Ал Капоне е смайващ, разкрити са неподозирани подробности

Алфонсо Капоне остава в международната история като Гангстер №1. Името на американеца с италиански корени е знак на престъпността - убийства, рекет, подкупи, контрабанда. Той е един от първите гангстери, които намерено живеят първокласно и без срам показват това пред управляващите и обществото. Именно по тази причина е куриоз и единственото дело против него... за укриване на налози, освен това единствено за 32 488 $.

Години наред той съумява да е недостижим за прокурорите, защото заплаща солидни суми за преустановяване на следствия и отдръпване на свидетелски показания. Обвинен е през май 1929 година откакто е задържан за владение на нелегално оръжие във Филаделфия. Прекарва в пандиза единствено година, а когато е освободен е включен в първия лист за най-жестоките на бандити на Съединени американски щати като " зложелател номер 1 ".

Тогавашният президент Хърбърт Хувър обаче упорства за залавянето на мафиота и издава заповед да бъде преследван за укриване на налози. През пролетта на 1931 година към този момент са събрани задоволително доказателства за започване на правосъдно дело. Капоне е упрекнат по 22 точки за укриване на приходи и ощетяване на страната с над 200 000 $, получава и обвинявания дружно с 68 членове на организацията му за 5000 обособени нарушавания на алкохолния режим.

Капоне склонява да подписа договорка с прокуратурата и да получи единствено две години и половина затвор. Затова влиза в съда с усмивка, като счита, че единствено ще би трябвало да изслуша делото и да бъде оправдан. Още с влизането си обаче съдията подрежда да бъдат сменени всички правосъдни заседатели.

След деветчасово съвещание петчленното жури афишира Капоне за отговорен по пет от повдигнатите му обвинявания в корист с налози. Съдът признава укрити налози единствено в размер на 32 488,81 $. Мафиотът е наказан на 11 години затвор, 50 000 $ санкции и още 30 000 за правосъдни разходи.

В началото излежава присъдата си в пандиза в Атланта, където e третиран повече като посетител, в сравнение с като пандизчия. След това e изместен в пандиза " Алкатраз ", където отношението към него e еднообразно сурово, както и към останалите пандизчии.

Наричан по едно и също време " зложелател номер 1 " на Съединени американски щати и " актуалния Робин Худ " през ноември 1939 година Ал Капоне е освободен за положително държание. Дни откакто е покусен от инсулт се разболява от пневмония и умира в хасиендата си в Маями през 1947 година

За малко Капоне се трансформира в най-мощния разбойник с облага от 100 млн. $ годишно единствено от контрабанда с алкохол. Той се занимава и с хазарт, рекет и други незаконни действия. Гангстерът твърдял, че се грижи за публичните услуги в Чикаго и обичал да споделя, че 90% от жителите на града са пристрастени към алкохола и хазарта " и аз се пробвам да ги снабдя с това, от което се нуждаят ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР