Алфабет (Alphabet), компанията майка на Гугъл (Google), спира бизнеса си

...
Алфабет (Alphabet), компанията майка на Гугъл (Google), спира бизнеса си
Коментари Харесай

Google ограничи достъпа на Huawei до операционната система Android

" Алфабет " (Alphabet), компанията майка на Google (Google), стопира бизнеса си с китайската " Хуавей " (Huawei), изискващ трансфер на хардуер, програмен продукт и механически услуги като се изключи публично наличните посредством отворен лиценз технологии, съобщи организация Ройтерс, базирайки се на собствен източник.

Макар притежателите на закупени към този момент мобилни устройства на " Хуавей " да могат да продължат да употребяват мобилните приложения на Google и да смъкват нови, това е огромен удар за китайската софтуерна компания, която американското държавно управление се пробва да блокира в целия свят.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп в края на предходната седмица добави " Хуавей текнолъджис " (Huawei Technologies Co Ltd) в търговски черен лист. Веднага бяха наложени ограничавания, които ще затруднят извънредно доста компанията да прави бизнес с сътрудници от Съединени американски щати.

В петък обаче министерството на търговията съобщи, че обмисля намаляване на някои от рестриктивните мерки против " Хуавей ", с цел да " предотврати разстройства в съществуващите мрежови интервенции и съоръжение ". Засега не е ясно дали ще бъде обиден достъпът на Хуавей до програмен продукт за мобилни технологии.

Други водещи американски софтуерни компании също са замразили доставките на свои програмен продукт и съставни елементи за " Хуавей ", добавя Блумбърг. Сред тях са имена като " Интел " (Intel Corp.), " Куалком " (Qualcomm Inc.), " Сайлинкс " (Xilinx Inc.) и " Броудком " (Broadcom Inc.).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР