Алфа хидрокси киселините са група растителни и животински продукти, използвани

...
Алфа хидрокси киселините са група растителни и животински продукти, използвани
Коментари Харесай

Алфа хидрокси киселина - кои са предимствата й?


Алфа хидрокси киселините са група растителни и скотски артикули, употребявани необятно в козметиката. Тe

вземат участие

в състава на ежедневни артикули срещу стареене, като серуми, тонери и кремове, както и разнообразни препарати за химически пилинг.

Съществуват седeм типа алфа хидрокси киселина:
лимонена киселина (от цитрусови плодове) гликолова киселина (от захарна тръстика) хидроксикапронова киселина (от пчелно млечице) хидроксикаприлова киселина (от животни) млечна киселина (от лактоза или други въглехидрати) ябълчена киселина (от плодове) винена киселина (от грозде)

Изследванията за използването и ефикасността на алфа хидрокси киселината са доста. Алфа хидрокси киселината доставя цитрусовите плодове с витамин С, който е мощен антиоксидант. Едно от най-големите й приложения е като ексфолиращо средство. Тя предизвиква производството на колаген и кръвния поток в кожата, оказва помощ при белези и възрастови петна, предотвратява акне.

От всички налични киселини, гликоловите и млечните са най-обещаващи и добре проучени. За тях се счита, че съвсем не провокират раздразнение на кожата.

Гликоловата киселина има способността да прониква в кожата и да хидратира добре външните й пластове. Много химически пилинги и други артикули за грижа за косата съдържат сред 10 и 20% гликолова киселина. Тя оказва помощ при акне, хиперкератоза, хиперпигментация, бръчки и други недостатъци.

Млечната киселина , която се получава като непряк артикул на анаеробното дишане, също доста добре хидратира. Тя се среща от 30 до 50% в продуктите.

Свързани публикации.. Няколко трайни решения против черни точки по лицето 0 Най-честите аргументи за прекалено окосмяване 0 Балсам с глицерин пази устните през зимата 0

Както стана ясно, лимонената киселина се извлича от цитрусови плодове. Намира приложение в почистващи артикули, хранителни добавки, козметика и медикаменти. В кремове, лосиони за тяло и други хидратиращи артикули, тя играе ролята на консервант.

Бадемовата киселина има противовъзпалителни и антибактериални свойства, сходно на другите от нейното огромно семейство. Помага при розацея, акне и инфекции на пикочните пътища. Често се комбинира с ябълчената киселина при някои типове козметика.

Ябълчената киселина се получава от ябълки и други плодове, които би трябвало да са неузрели. Тя филтрира токсините, прави кожата по-здрава, стегната и гладка. Също както ябълчената, винената киселина придава кисел усет на храните, само че намира приложение и в кожметиката.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР