Алейда Гевара Марч – дъщеря на легендарния революционер Ернесто Че

...
Алейда Гевара Марч – дъщеря на легендарния революционер Ернесто Че
Коментари Харесай

Дъщерята на Че Гевара ще гостува на БЧК-Варна

Алейда Гевара Марч – щерка на именития бунтовник Ернесто Че Гевара, ще гостува през днешния ден във Варна дружно с делегация на Кубинския институт за другарство с народите. Това оповестиха от Областен съвет на БЧК – Варна.
В 14.30 часа делегацията, в която вземат участие Н.Пр. Педро Пабло Сан Хорхе Родригес – дипломат на Куба в България, Елио Сотеро Гамес Нейра – първи заместник-председател на Кубинския институт за другарство с народите, дипломати и представители на организацията, ще се срещне с сдружението за другарство на България с Куба. Домакин на срещата ще бъде Областният съвет на БЧК – Варна, чийто ръководител Илия Раев оглавява и сдружението за другарство България-Куба в морската столица.
56-годишната Алейда Гевара е най-голямата щерка от четирите деца на Че с Алейда Марч. Лекар педиатър по специалност, тя е взела участие в филантропични задачи в Никарагуа, Ангола, Еквадор. Алейда Гевара идва за трети път в страната ни. Тя е споделяла, че обича България, която е оказала голяма почит към паметта на татко ѝ. Преди години служащи от българска фабрика „ приели “ Че Гевара за член на бригадата си, като заработвали и неговата заплата, внасяна във фонда за взаимност с Куба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР