Алеята в Борисовата градина, наричана Тунела, заради високия над 2.50

...
Алеята в Борисовата градина, наричана Тунела, заради високия над 2.50
Коментари Харесай

Висок жив плет в Борисовата градина бе драстично окастрен през уикенда

Алеята в Борисовата градина, наричана Тунела, поради високия над 2.50 м жив плет от двете й страни, към този момент е с фрапантно изменена визия. Служители от парка са орязали съществено храстите през уикенда и гледката провокира негодуванието на жители в обществените мрежи. Зеленият " тунел " от десетилетия дава образа на тази алея от бул. " Драган Цанков " при БНР около конната база и детската площадка с камилата до Националния стадион " Васил Левски ".

" Този жив плет е самопосадил се и не е от особено подбрани растителни типове. Повечето са шубраци и издънки от дървета, появили се сами и през годините не са премахвани, а просто е осъществявана повърхностна резитба ", изясни ландшафтния проектант Милена Васева, шеф на общинското дружество " Паркове и градски градини ".



Под нейно управление живият плет откъм детската площадка с камилата е окастрен под метър височина. Целта била той да се заздрави, защото, по думите й, имало доста изсъхнали растения в него. На тяхно място ще се засадят нови, по-млади шубраци, даде обещание Васева. Не стана известно за какво тогава от другата страна на алеята, където е конната база, високият плет е единствено подкастрен и височината му е над 2 м. Според архитекта не е нужно конете да се виждат чак толкоз, а и също така височината е съобразена с тази на оградата въз основата.

Причина за фрапантното кастрене била неналичието на видимост от алеята към детската площадка, доизясни шефът на " Паркове и градски градини ". Плътността на оплитам привличала бездомни хора и " не е добре да има приглушени места, където играят деца ", аргументира се тя. И допусна, че след време отново да се пусне живият плет да израсне високо и тогава евентуално алеята отново да си върне името Тунела.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР