Алея на световни изобретения, сътворени от пясък, бе изградена на

...
Алея на световни изобретения, сътворени от пясък, бе изградена на
Коментари Харесай

Алея на световни изобретения, сътворени от пясък

Алея на международни изобретения, сътворени от пясък, бе построена на кея в Русе. Тя показва творбите на 10-има скулптори от осем страни, които в продължение на седмица работиха по тематиката, оповестява БГНЕС, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Фигурите, високи по 3 метра, са направени от 700 тона пясък. Някои от творбите са много съответни, други пък залагат на абстракцията. Рейчъл Стъбс от Англия е нарекла творбата си „ Търсенето на Левитан “ и демонстрира компас, а украинката Маргерита Теллалим показва микроскопа под името „ Невидимият свят на Льовенхук “.

Българинът Огнян Читаков е избрал телефона в „ Общуването на Бел “, до момента в който италианецът Леонардо Уголини прави колело под названието „ Движение на времето “. Мариел Хийселс от Холандия е решила да надникне в мозъка на изобретателя, до момента в който основава нещо ново. Фергюс Мулвани от Ирландия е създател на „ Математиката – езикът на природата “, а Бобисан Атисо от Того е влюбен в музиката и е нарекъл работата си „ Вселената пулсира с честотата на Моцарт “.

Руслан Коровков от Русия е направил „ Сънят на Менделеев “, а Ирина Тафлевская от Украйна счита писмеността за най-важното откритие. „ Интернет в веществен песъчлив облик “ е нереалната творба на Светлозар Лисичков.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР