Алея на книгата-Варна 2018 г. ще бъде гореща. В рамките

...
Алея на книгата-Варна 2018 г. ще бъде гореща. В рамките
Коментари Харесай

Алея на книгата - Варна 2018 се очертава да бъде гореща

Алея на книгата-Варна 2018 година ще бъде гореща. В рамките на книжното ревю двама от най-обичаните създатели – Деница Дилова ( " Дневният живот на нощната пеперуда ", " Безумецът от Таро “) и Васил Панайотов ( " Убиец " и " Другата " ) ще се срещнат, с цел да проведат със своите фенове другарски диалог за разликата сред обич и пристрастеност, за креативния акт на писане, за измеренията на възприятията и въображението, за книгите, за актуалната българска литература и провокациите пред пишещия.

Двамата финалисти в анонимния конкурс " Нов български разказ " през 2015 година ви чакат от 19:00 ч. на 4 август 2018 година в Литературния ъгъл на Алея на книгата-Варна, където ще показват новите си романи, излезли на пазара през 2018 година – " Безумецът от Таро “ и " Другата " – разнообразни и вълнуващи прочити на любовта.

  " Безумецът от Таро “ от Деница Дилова е алегория за изневярата като избавление, за егоизма, за любовта и най-много за изборите, пред които е подложен актуалният човек, разкъсван сред професионалните упования, условията на неоправдателното общество и личните си стремежи. Една преуспяваща жена се влюбва в тайнствен парижанин. Тяхната обич е полуда, обществено недопустимо неразбирателство. Но къде е границат а на лудостта в свят, в който господства безумието?

  " Другата " на Панайотов (подгласник в риалити формата " Ръкописът " по БНТ1 с дебютния си разказ " Убиец " ) е разказ за разликата сред обич и любов. Може ли един мъж да обича една жена и в същото време да е влюбен в друга? Какво би направил той за всяка от тях и какво всяка от тях ще му аргументи? Роман за невъзможността да обичаме, без да нараняваме.

Какво става, когато блян и отговорност се срещнат на страниците на един разказ? Къде се крие разликата сред обич и любов и кое възприятие трае по-дълго? Предстои да разберете от 19:00 ч. на 4 август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР