Алея, която се намира между булевард „Драган Цанков” и оградата

...
Алея, която се намира между булевард „Драган Цанков” и оградата
Коментари Харесай

Алеята до руското посолство вече се казва „Героите на Украйна” 

Алея, която се намира сред бул. „ Драган Цанков” и оградата на съветското посолство, ще бъде кръстена „ Героите на Украйна”, а градинка наоколо до посолството ще носи името „ Борис Немцов”. Това гласоподаваха общинските съветници на съвещанието си през днешния ден.

Пространството пред посолството на Руската федерация ще носи името „ Героите на Украйна “. Предложението на общинските съветници от ГЕРБ-СДС беше признато с 32 гласа "ЗА " и 16 "против ".

Пространството сред бул. „ Драган Цанков “ и улиците „ Латинка “, „ Константин Щъркелов “ и „ Ф. Ж. Кюри “ пък ще бъде наречено на името на Борис Немцов. Предложението бе гласувано с 33 гласа "ЗА ", 12 "против " и двама "въздържали се ". До момента и двете пространства бяха безименни.

Областният шеф има 7 дни да вземе решение. Ако не върне предлагането, то влиза в действие.

"Предложението ни за именуване е стимулирано, на първо място от нуждата, градът ни да одобри значим алегоричен акт на взаимност с украинския народ, борещ се понастоящем за своята самостоятелност и териториална целокупност, както и в отбрана на проевропейската и евроатлантическата си ориентировка.

Подобна самодейност е подхваната и подкрепена от огромна част от жителите на София, неправителствени организации, създатели и общественици, които обявиха това посредством писмени оферти за именуване, заявления, събития и митинги, в това число и пред посолството на Руската федерация ", се споделя в отчета за именуване на площадното пространство в регион „ Изгрев “ с името „ Героите на Украйна “.

Също по този начин, столичният общински съвет реши знамето на Украйна да бъде издигнато на административната постройка на Столична община паралелно до българското.


Украинско знаме ще се вее на постройката на Столична община

Общинските съветници взеха решение знамето на Украйна да се вее в символ на съпричастност към нещастието на украинския народ, до момента в който трае войната в Украйна. „ За “ решението гласоподаваха 36 общински съветници, „ срещу “ бяха 14.

Общинските съветници от левицата настояха на административната постройка да се вее единствено българското знаме. Михаил Ставрев развя български трикольор по време на съвещанието.

В полемиката се включиха и народните представители от „ Възраждане “ Петър Петров и Николай Дренчев. Те също се изрекоха „ срещу “ издигането на украинския байрак. Призовавам общинските съветници да не взимат това решение, настоя Петров.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР