Алесандро Джентиле най-сетне ще получи шанс да се докосне до

...
Алесандро Джентиле най-сетне ще получи шанс да се докосне до
Коментари Харесай

Хюстън покани Джентиле на тренировъчен лагер

Алесандро Джентиле най-накрая ще получи късмет да се допре до НБА и да се опита да си извоюва място при най-хубавите. Италианският национал бе определен в Драфта през 2014 година под №53 от Минесота, а мигновено по-късно правата му бяха изтъргувани към Хюстън и в този момент Рокетс му насочиха покана да се включи в подготвителния лагер на тима преди сезона.

25-годишният гард е един от най-хубавите италиански играчи в последните години и в никакъв случай не е крил, че упоритостта му е да направи идната крачка и да заиграе в Съединени американски щати. Самият състезател разкри за поканата пред La Stampa и добави, че Рокетс наблюдават изявите му в елементи повече от година. Той добави, че е приказвал с Майк Д’Антъни предишното лято, а 12 месеца по-късно идва и поканата.

“Това е същинска фантазия. Говорих с Марко Белинели, който е играл с Крис Пол и той ми описа за него толкоз обикновено, че се изненадах. Досега съм го виждал само на Плейстейшън, когато играя с Хюстън. Мисля, че в чужбина ще бъда по-свободен, тъй като в Италия има някои предубеждения по отношение на мен, за които самичък съм си виновен”, разяснява обстановката Але.

Двуметровият гард е кадър на прословутата школа на Тревизо, а по-късно играе за Олимпия (Милано), Панатинайкос, Апоел (Йерусалим) и Виртус (Болоня). За Виртус той записа 24 мача в Серия А през сезон 2017/2018 и в тях имаше индикатори от 16.7 точки, 6.3 битки, 3.4 асистенции и 1.1 отнети топки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР