Алергия и екзема мъчат обвинения за убийството на Георги Игнатов

...
Алергия и екзема мъчат обвинения за убийството на Георги Игнатов
Коментари Харесай

Телеграф: Алергия и екзема мъчат Йоан Матев в ареста

Алергия и екзема мъчат обвинявания за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев, стана ясно през вчерашния ден след разпоредителното съвещание на Софийския градски съд до делото. На него подсъдимият настоя да бъде изместен час по-скоро в Централния му затвор.

Защитниците му разясниха пред публицисти, че имал здравословни проблеми, които не могат да се лекуват в ареста, а към Централния затвор има болница, където Матев може да бъде обгрижен.

" Има алергия или екзема. Не знам тъкмо ", споделя един от тримата му юристи Виктор Попов пред в. " Телеграф ", написа Блиц. 

Освен, че ще може да се излежава в болничната стая в ареста към тюрмата подсъдимият ще може да се употребява и от куп други привилегии. Докато трае процесът против него, Матев ще може да излиза навън на разходка, да употребява фитнеса, да получава по-големи хранителни колета - все благини, които в следствения арест са немислими. 

Вчера магистратите взеха решение Йоан да бъде изместен в зандана, защото по предписание всички арестанти, чийто обвинителен акт е импортиран в съда, се местят там. 

На вчерашното разпоредително съвещание съдът конституира като частни обвинителни цивилен ищци родителите на убития Георги - Албена и Валентин Игнатови. Магистратите позволиха за взаимното разглеждане и гражданския иск на родителите от общо 400 000 лв. за породени " извънредно доста мощни болежка и премеждия " от Матев. 

Почернените майка и татко на Георги не се явиха в правосъдна зала през вчерашния ден. За следващ път Матев и отбраната му пробваха да протакат делото. Те насояха досиетата да се върнат на прокуратурата, тъй като били позволени основни неточности. Оплакаха сем че на Йоан не му били предявени материалните доказателства по делото и по този начин му било нарушено правото на отбрана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР