Алергиите са на 4-то място сред хроничните заболявания в световен

...
Алергиите са на 4-то място сред хроничните заболявания в световен
Коментари Харесай

Мръсният въздух ни трови, всеки трети у нас с алергия

Алергиите са на 4-то място измежду хроничните болести в международен мащаб. Между 30-40% от популацията е наранено от казуса. През последните 20 години честотата им се е удвоила, регистрират специалистите. Какви са аргументите и по какъв начин да се предпазим?
Според водещия експерт в региона на имунологията - акад. Богдан Петрунов, през 2025 година се планува 50% от популацията на света да страда от алергични реакции.
"Алергичните болести съставляват грамаден обществен и финансов проблем. Основните причинители на алергиите са две - като за начало те се предават по генетичен път - нещо, което не може да избегнем. Вторият главен провинен е нечистата околна среда - радиационен декор и замърсен въздух ", посочи в студиото на "България заран " акад. Петрунов.
По думите му алергиите са имунни болести, против които тялото ни няма по какъв начин се бори по натурален път.
"Няма подозрение, че замърсяването на околната среда и изключително така наречен дребни прахови частици са доста сериозен фактор. Където е по-мръсно, има повече алергии. Това се отнася и за България. Все повече децата стартират да се раждат с алергии ", безапелационен е експертът пред Bulgaria ON AIR.
Академикът означи, че родителите мъчно виждат признаците на алергията - мощен сърбеж, неспокойствие, непрекъснат рев, а първият симптом е атопичният дерматит.
"Родителите би трябвало да наблюдават за така наречен алергичен марш. Трябва да бъде заведено на експерт, диагностицирано и качествено лекувано. Абсолютно всичко може да бъде алерген. Целият веществен свят може да бъде алерген за нас - хората ", добави Петрунов.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР