Алексей Трифонов веднага да оглави Софийския градски съд (СГС), без

...
Алексей Трифонов веднага да оглави Софийския градски съд (СГС), без
Коментари Харесай

ВАС: Алексей Трифонов да оглави веднага Софийския градски съд

Алексей Трифонов незабавно да оглави Софийския градски съд (СГС), без да чака изхода на делото против избора му. Решението е на тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС). С него се позволява авансово осъществяване на решението на Висш съдебен съвет за избор на ръководител на Софийски градски съд.

Искането до съда бе от Висш съдебен съвет, а не от самия Трифонов. Един от претекстовете на съдиите да разпоредят новоизбраният да поеме Софийски градски съд, е, че краткотрайното управление на най-големия областен съд се разпаднало. През последните месеци зам.-шефските места напуснаха 2 съдийки. " Дълго време - година и три месеца длъжността не се заема от титуляр и управническият екип се е разпаднал и на процедура го няма, което прави невероятно създаване и осъществяване на стратегическа управническа стратегия с систематизиране на функционалностите сред членовете на екипа ", написа в решението си Върховен административен съд.

Върховните съдии споделят още, че неналичието на тактика в ръководството на съда ще се отрази отрицателно на работата на Софийски градски съд. " От това следва, че от забавяне на осъществяването на решението ще настъпят обилни вреди ", стимулират се магистратите.

Трифонов бе определен за началник на Софийски градски съд на 27 ноември м.г. с 9 на 4 гласа от Висш съдебен съвет. Опонентът му Евгени Георгиев оспорва избора пред Върховен административен съд. Делото всъщност ще стартира на 26 февруари.

47 от общо 125 съдии от Софийски градски съд оповестиха, че изборът на Трифонов е бил без претекстове. Сред подписалите се са изгубилият претендент Евгени Георгиев, краткотрайната шефка на съда Десислава Попколева и техните сътрудници в лицето на Албена Ботева, Мирослава Тодорова, Соня Найденова, Атанас Ст. Атанасов, Хрипсиме Мъгърдичян и други Те получиха поддръжка и от 41 други столични съдии.

Трифонов е углавен арбитър. Правораздава от 20 година Сега работи в по-горестоящия съд - Софийския апелативен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР