Алексей Петров e бизнесмен, политик и преподавател, експерт по корпоративна

...
Алексей Петров e бизнесмен, политик и преподавател, експерт по корпоративна
Коментари Харесай

Барета, бизнесмен, политик: Кой беше Алексей Петров?

Алексей Петров e предприемач, политик и учител, специалист по корпоративна сигурност и антитероризъм. Президент на българската и балканската федерации по карате.

Роден е на 23 април 1962 година в Бабинци, Тетевенско. Завършва милиционерското приблизително учебно заведение в Пазарджик през 1981 година Работи 8 година в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 1990 година
На 15 август 2002 година е осъществен несполучлив атентат против него.   През 2009 година е разгласен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков за дълготраен конфиденциален помощник на контраразузнаването, след това и на ДАНС.   На 10 февруари 2010 година е арестуван и упрекнат за водач на незаконната група „ Октопод “, занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домакински арест, а обвиняванията са понижени до рекет и изнудване против 2 лица от 1998 и 2000 г.   Бил е треньор на българския народен тим по карате. Президент е на Българската национална федерация карате.   Преподава в УНСС от края на 1990-те години. Защитава докторска дисертация по проблемите на фирмената сигурност в Специализирания теоретичен съвет на Академията на Министерство на вътрешните работи.   Алексей Петров е бил щатен чиновник в Държавна сигурност, ръководство VI, направление „ Т “.   На 7 юли 2011 година е издигната кандидатурата му за президент от група цивилен сдружения и от Инициативен комитет „ Единение и екипност “. Кандидат за вицепрезидент в началото се допуска, че ще е някогашната съдийка Душана Здравкова, само че след това става доцент доктор на техническите науки Николай Георгиев – някогашен боен аташе в посолството на България в Париж. Това е първата кандидатура за президентските избори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР