Алексей Навални се готви за нова присъда, докато Кремъл се стяга

...
Да се ​​опише процесът срещу Алексей Навални като зад затворени
Коментари Харесай

Да се ​​опише процесът срещу Алексей Навални като „зад затворени врати“ е подценяване. Той е държан в строго охраняван затвор.

Наказателна колония № 6 е на 240 км (150 мили) източно от Москва. Навални, най-гласовият критик на Кремъл, вече излежава деветгодишна присъда там за нарушения на условно освобождаване, измама и неуважение към съда: обвинения, които масово се смятат за политически мотивирани.

Времето му зад решетките изглежда ще бъде удължено.

През юни зала в наказателната колония беше превърната в импровизирана съдебна зала и Навални отново беше на подсъдимата скамейка . Обвиненията срещу него този път включват създаване на екстремистка организация и финансиране на екстремистки дейности.

Руската държавна прокуратура призова за 20-годишна присъда за Навални в дори по-рестриктивна "колония със специален режим". Такива затвори обикновено са запазени за най-опасните престъпници в Русия.

В съобщение, публикувано в социалните медии преди присъдата, която трябва да бъде произнесена в петък, Навални изрази убеждението си че ще му бъде даден "голям [затвор] срок".

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР