Алексей Навални призова привържениците си въпреки забраната да излязат в

...
Алексей Навални призова привържениците си въпреки забраната да излязат в
Коментари Харесай

Навални призова от затвора за улични протести

Алексей Навални прикани последователите си макар възбраната да излязат в събота на улични митинги с гледище да му бъде позволено да се кандидатира за президент, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В понеделник Навални бе наказан на 20 денонощия затвор по обвиняване в редовно нарушение на законодателството за образуване на обществени манифестации и митинги.

Пребиваването му в пандиза - трето за тази година - значи, че той няма да може да участва на своя избирателен протест на 7 октомври в Санкт Петербург, на рождения ден и в родното място на президента Владимир Путин.

В апела си от своята страница във "Фейсбук " Навални приканва своите поддръжници да излязат в събота на митинги в Москва и Санкт Петербург, като прибавя, че 80 групи провеждат такива митинги из цяла Русия.

"Нашата задача е да създадем от 7 октомври ден, в който всеки честен човек да произнесе гласно и за себе си най-малко тези две претенции: политическо съревнование и допускане на Навални до изборите ", се споделя в апела, подбуден, по думите му, от пандиза.

По-рано Путин сподели обществено, че още не е решил "против кого ще се кандидатира ", а и не решил "дали въобще ще се кандидатира " в президентските избори следващата година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР