Алексей Навални поиска руските власти да му предадат дрехите, които

...
Алексей Навални поиска руските власти да му предадат дрехите, които
Коментари Харесай

Навални поиска дрехите си от Русия, по тях може да има „Новичок“

Алексей Навални изиска съветските управляващи да му предадат облеклата, които е носил в деня, в който изпадна в кома, защото може да съдържат значими доказателства по случая с отравянето му, съобщи „ Ройтерс “.

Според блогъра облеклото му е било отнето преди да отлети за Германия на 22 август. „ Изпратиха ме изцяло гол “, написа той в своя обява в обществената мрежа Instagram, където от време на време осведоми поддръжниците си за своето положение. „ Имайки поради, че по тялото ми бе открит „ Новичок “ и инфектирането посредством контакт е доста евентуално, облеклата ми са доста значимо доказателство... Настоявам да бъдат деликатно пакетирани и върнати при мен “, съобщи Навални.

Междувременно над 200 души са били разпитани от съветската транспортна полиция, като част от авансово следствие на случая с опозиционния водач, осведоми ТАСС.

„ Става дума за хора, които са имали контакт с Навални или са били очевидци на престоя му в Томск и района, както и някои от пасажерите на борда от полета на Навални. В момента следователите проучват техните пояснения, експертни изводи и други данни и документи “, написаха от пресслужбата на транспортната полиция, която действа като отдел на Министерството на вътрешните работи.

Извършва се още един разпит на членовете на Фондацията за битка с корупцията, които са придружавали рецензия на Путин по време на пътуването му. Органите на реда в Томск не престават да насочат запитвания за правна помощ до Германия, Франция и Швеция, откъдето самостоятелни лаборатории откриха, че Навални е бил токсичен с вещество от рода на невропаралитичния сътрудник „ Новичок “, което бе намерено и по празни бутилки с вода в хотелската му стая. Досега нито една от трите страни не оказва подпомагане.

Днес се навършва един месец, откогато съветският опозиционер бе изместен в клиниката „ Шарите “, в немската столица Берлин, където медиците стабилизираха положението му след полета към Москва на 20 август, по време на който изпадна в безсъзнание. Навални към този момент диша и върви независимо, а когато се възвърне изцяло, възнамерява да се върне назад в Русия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР