Алексей Навални, най-известният опозиционен лидер в Русия, се бори с

...
Алексей Навални, най-известният опозиционен лидер в Русия, се бори с
Коментари Харесай

Екипът на Навални не изключва той да е бавно отравян в затвора

Алексей Навални, най-известният опозиционен водач в Русия, се бори с мистериозно заболяване в пандиза, което може да бъде някаква постепенно настояща отрова, той е изгубил 8 кг за малко повече от две седмици, сподели неговият представител Кира Ярмиш, представена от " Ройтерс ".

" Не изключваме тъкмо в този миг Алексей Навални да бива постепенно отравян, убиван постепенно, тъй че да притегля по-малко внимание ", съобщи Ярмиш в " Туитър ". " Той е държан в наказателна килия с остри болки без здравна помощ ", добави тя.

В сряда Анна Ведута, която е вицепрезидент на организацията на Навални Фонд за битка с корупцията, сподели представена от " Асошиейтед прес ": " Вярваме, че му се дават постепенно ниски дози отрова " под формата на хапчета без идентификация. Бивш юрист, станал прочут преди повече от десетилетие, отправяйки рецензии към елита на президента Владимир Путин и обвинявания в корупция в голям мащаб, Навални от дълго време предвижда, че Русия може да бъде изправена пред огромни политически разтърсвания.
През 2020 година той оцеля при опит да бъде токсичен по време на полет в Сибир, като западни лабораторни проби откриха, че е употребявано нервнопаралитично вещество. Русия отхвърля страната да се е пробвала да го убие.

Навални беше лекуван от това отравяне в Германия, само че непринудено се върна в Русия през 2021 година, където беше задържан при идването си и вкаран в пандиза по дело за машинация, което той дефинира като политически стимулирано.

Ярмиш сподели, че заради мистериозното заболяване на Навални, службите за незабавна помощ са били извикани през нощта в петък против събота в наказателната колония със непоколебим режим IK-6 в Мелехово, на към 250 км източно от Москва,.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР