Алексей Навални може да напусне болницата в Омск и да

...
Алексей Навални може да напусне болницата в Омск и да
Коментари Харесай

Русия склони да пусне Навални за лечение в Берлин |

Алексей Навални може да напусне болничното заведение в Омск и да бъде лекуван в Германия.

Това е декларирал съветски доктор, който съобщи, че болничното заведение в Сибир, където е лекуван Навални, е решила да разреши на немски доктори да го откарат в Берлин за лекуване, оповестява Ройтерс, представена от Българска национална телевизия.

Лекарят уточни, че болничното заведение може да помогне за превозването на Навални до летището и че той ще бъде изместен в границите на няколко часа. Той добави, че Навални е в изкуствена кома.

Няма обаче директна заплаха за живота му. 

Няколко часа по-рано стана ясно, че Германия е, който да транспорти Навални за лекуване в бундес републиката. От съветската болничното заведение обаче отхвърлиха.

Немските лекари, които прегледаха съветския опозиционен водач, считат, че полетът до Германия няма да съставлява забележителен риск за неговото здраве, съобщи немска активистка организация.

Германският външен министър Хайко Маас разкри по-рано, че Берлин е подготвен да даде медицински грижи за Навални, само че лекарите от болничното заведение в Омск, където се лекува съветският опозиционен водач, допуснаха, че той не е в положение да бъде превозен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР