Алексей Навални, Кремъл иска да се отърве от дразнителя

...
 Алексей Навални, Кремъл иска да се отърве от дразнителя
Коментари Харесай

Ди Цайт: Кремъл показа, че няма да си играе с Навални

" Алексей Навални , Кремъл желае да се отърве от дразнителя си. Това е тежък удар за опозицията. Триумфът на Кремъл обаче скоро може да остане в предишното ", написа немският вестник " Ди Цайт ".

" Вероятно единствено ревностни оптимисти измежду критиците на съветския президент Владимир Путин до последно се надяваха, че Алексей Навални ще бъде освободен и ще се върне при фамилията си - разяснява пред " Ди Цайт " журналистът Максим Киреев. - В същото време Кремъл неведнъж е изненадвал със своята променчивост.
 Борел: Присъдата на Навални е политически стимулирана
Борел: Присъдата на Навални е политически стимулирана

" Срещу интернационалните отговорности на Русия в региона на правата на индивида "

Държавната власт разреши на Навални да взе участие в изборите, единствено с цел да открие по-късно нови наказателни каузи против него. Само през 2015 година съдът отхвърли настояването на властта за подмяна на условната присъда на Навални с отнемане от независимост. Изглежда, като че ли московските стратези непрестанно търсят елегантно, от тяхна позиция,. "

Времето обаче времето за игрите на Кремъл най-сетне отмина. Има доста непосредствени аргументи, заради които Алексей Навални е влезнал в пандиза. Формално той е нарушил рестриктивните мерки , свързани с условната присъда, хипотетично още преди лекуването му в чужбина. По-рано обаче те твърдяха нарушаванията не интересуват правораздаването.
 Русия: Западът страда от Навални хистерия
Русия: Западът страда от Навални хистерия

Лавров: Москва няма да се трогне от западните истерици

Наскоро Навални също хвана съветската специфична работа, че го е направил и е пуснал Путин в неприятна светлина персонално с следствието на двореца му. От другата страна има единствено една причина за присъдата и задачата на Путин е да си обезпечи властта в Русия за години и даже десетилетия напред.

" Навални е може би. Последното затруднение по пътя му към безконечното владичество.

Абсолютно без значение дали Навални в действителност може да. Този несъизмерим боязън стана явен, когато управляващите изпратиха в центъра на Москва и на Санкт Петербург голям брой полиция. И това макар обстоятелството, че броят на протестиращите беше нищожен. Никога преди този момент страната не показва толкоз демонстративно своята мощност. Присъдата на Навални е продължение на тази проява на власт, напомня " Ди Цайт ".
 Повече от 10 000 души са арестувани на митингите в Русия в поддръжка на Навални
Повече от 10 000 души са арестувани на митингите в Русия в поддръжка на Навални

Съд във вторник реши, че той би трябвало да лежи в пандиза 2 година и 8 месеца

Режим, който не е убеден в себе си, наподобява за съперниците си още по-опасен . Дори казусът Навални да възпламени нови митинги, пространството за законна политическа активност в Русия понижава. Поддръжниците на Навални би трябвало да усетят какъв брой рискова е станала или ще бъде обстановката за тях персонално.

Но даже да наподобява, че Путин и неговите съветници в този момент имат един проблем по-малко, триумфът им евентуално ще бъде временен. Неслучайно до момента съдиите в никакъв случай не са получили позволение да изпратят Навални в пандиза. Освен това Кремъл явно бе решил да го убие не по-късно от август 2020 година, вместо да го изпрати в пандиза.

Причината е елементарна. Путин не искаше да разреши на Навални да стане самобитен воин в пандиза . Никога преди в модерна Русия човек, претендиращ за най-високия пост в страната, не е прекарал няколко години в колония, напомня " Ди Цайт ".
 Германия не изключва санкциониране на Русия за Навални
Германия не изключва санкциониране на Русия за Навални

Но поддържа " Северен поток 2 "

Разбира се обстоятелството, че Навални може да е съветският Нелсън Мандела, т.е. политик, който един ден може да излезе от пандиза и незабавно да заеме най-високия пост в политиката.

За елементарните руснаци изпращането в пандиза на Навални единствено потвърждава неговата почтеност и по този метод го прави още по-популярен, обобщава " Ди Цайт ".

*Със съкращения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР