Алексей Маргоевски, БТААмериканският президент Джо Байдън, който води кампания за

...
Алексей Маргоевски, БТААмериканският президент Джо Байдън, който води кампания за
Коментари Харесай

Способен ли е Байдън да победи Тръмп, залагайки на абстрактни лозунги

Алексей Маргоевски, Българска телеграфна агенция

Американският президент Джо Байдън, който води акция за преизбиране на първо място против предшественика си Доналд Тръмп, който е негов най-вероятен противник на изборите през ноември, до момента не е съумял да убеди гласоподавателите, че стопанската система на водещата международна мощ се усъвършенства.

 

Така че може ли президентът да победи противника си, като заложи на лозунги като отбраната на американската народна власт?

Въпреки по-добрите от предстоящото данни за заетостта, най-ниската инфлация от началото на 2021 година и сполучливото излизане от пандемията от КОВИД-19, Джо Байдън има един от най-ниските рейтинги на известност за президент на Съединени американски щати по-малко от година преди изборите: съгласно социологическите изследвания той е с подравнен рейтинг с или даже леко изостава от Доналд Тръмп, показва Франс прес.

В изказване американският президент призна, че цените са " към момента прекомерно високи за прекалено много американци " и най-много, че доста гласоподаватели, в това число в личната му партия, го считат за прекомерно остарял, поради възрастта му от 81 години, за втори мандат, който ще продължи до 20 януари 2029 година

Други слаби места за Джо Байдън са миграцията на мексиканската граница, поддръжката за войната на Израел против “Хамас “ в Газа, която разделя партията му, Конгресът, който блокира настояването му за спомагателни средства за Украйна, и загубата на поддръжката на част от младите гласоподаватели, афроамериканците, латиноамериканците – все публични групи, които го бяха извели до победа през ноември 2020 година.

И защото президентът заобикаля да отваря дума за многочислените правни проблеми на своя предходник - четири обвинявания в закононарушения и риск от затвор - той се лишава от оръжие против милиардера републиканец.
Дотолкова, че " в случай че изборите се проведат на следващия ден, президентът Байдън ще ги загуби ", споделя пред Агенция Франс Прес Уилям Галстън, специалист от изследователския център института “Брукингс “ (Brookings Institution).

Още повече, че съгласно същия анализатор президентският лагер " не се старае задоволително ", с цел да акцентира на положителните стопански достижения на Съединени американски щати, въпреки междинната и работническата класа в мегаполисите да не престават да страдат от инфлацията в цените на храните, жилищата и силата.

Байдън обаче предприе фронтална офанзива против Доналд Тръмп, критикувайки опитите му да преобърне резултатите от изборите през 2020 година, като дефинира тазгодишния евентуален самобитен реванш за Белия дом като борба за избавяне на американската народна власт и нейните институции, уточни в. " Файненшъл таймс ".

В речта си в петък във Вали Фордж, щата Пенсилвания, покрай историческо място, обвързвано с американската Война за самостоятелност от края на XVIII в., произнесена за отбелязване на третата годишнина от щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, стопанинът на Белия дом съпостави " езика " на Доналд Тръмп с този на " нацистка Германия ", обвинявайки го, че е " подготвен да пожертва нашата народна власт, с цел да получи властта " през ноември.

" Той споделя, че кръвта на американците е била нечиста, като употребява тъкмо същия език, който е бил в приложимост в нацистка Германия ", съобщи Байдън.

 

" Това е езикът на нацистка Германия ", посочи президентът. " Как се осмелява? За кого, за Бога, се мисли? ", попита риторично Байдън.

Осъждайки дейностите на милиардера републиканец по време на историческия взлом от неговите последователи на Капитолия на 6 януари 2021 година, Байдън предизвести за " крайната " опасност за американските демократични институции, в случай че Доналд Тръмп се върне в Белия дом на 20 януари 2025 година.

Президентът даже стигна до такава степен, че съобщи, че преди три години " съвсем бяхме изгубили Америка " - водещата международна мощ, където, по думите му, " демокрацията е свещена идея " от към 250 години.

Пенсилвания, където Байдън е роден и е живял през ранното си детство, също е основен колебаещ се щат, който Тръмп завоюва през 2016 година, само че Байдън си върна през 2020 година - и който той обезверено желае да задържи през ноември.

Експертът на института “Брукингс “ Уилям Галстън поучава, че с цел да се измъкне от този хлъзгав коловоз на нереални лозунги Байдън ще би трябвало да организира " мощна акция ", като пътува до основни щати и взе участие в телевизионни диспути, с цел да потвърди на гласоподавателите, че не е " нито прекомерно остарял, нито изкуфял ".


" Предизборният екип на президента Байдън ще се надява интернационалното състояние и стопанската система да се стабилизират ", в противоположен случай той рискува да води " тежка борба на изборите ", предизвестява анализаторът.

Предизборният екип на Тръмп реагира остро на речта на американския президент, като съобщи, че точно " измамникът Джо Байдън " и " радикалната левица " нападат демокрацията и " въоръжават " държавното управление против политическите си съперници, отбелязва " Файненшъл таймс ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР