Алексей Арестович, ФейсбукАлексей Арестович, коментар на статията за Зеленски, написана

...
Алексей Арестович, ФейсбукАлексей Арестович, коментар на статията за Зеленски, написана
Коментари Харесай

Арестович: Зеленски е един изоставен от всички диктатор, който броди в бункера и истерично крещи

Алексей Арестович, Facebook

Алексей Арестович, коментар на публикацията за Зеленски, написана от журналиста Саймън Шустер в „ Тайм “

Отначало някой се държи като деспот и вместо да следва естествения път на ускорено развиване, избира стагнацията. След това някой развъжда всеобща корупция. След това някой развъжда ненавист към всяко мнение, което се разграничава от неговото. А след това – година и половина по-късно – идва есента, както в връзките със Запада, по този начин и със личния народ. И без значение какъв брой мощно отричаш действителността, не можеш да се отдалечиш от нея.

Един от стадиите на отказване на действителността е опитът да обвиниш лошотия Шустер за всичко. Вместо да погледнеш в очите.

Статията в „ Тайм “ демонстрира противен и далечно прочут облик: Един зарязан от всички деспот, който броди в дъното на бункера в отвращение да се изправи пред действителността и истерично крещи за незабавна победа, която не е в положение да реализира.

Авторитарен вид, чието обграждане се опасява да му каже истината. Не, това не е пряк паралел с Хитлер. Говорил съм със Саймън персонално няколко пъти, той в никакъв случай не би направил подобен паралел. Но той е брилянтен актьор и е уловил момента на истината ясно: Не става дума за паралели, става дума за модели. Всички диктатори, откъснали се (в името на своите фантазии) от действителността, свършват еднообразно.

Тази публикация осъжда Зеленски на самотност и на съд от историята – самотност, за която няма кого да порицае, с изключение на себе си.
Две корици с разлика от година и половина посред им.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР