„Александровска“ болница върна дарението от „Уолтопия“ в размер на 222

...
„Александровска“ болница върна дарението от „Уолтопия“ в размер на 222
Коментари Харесай

Всички пациенти са равни: „Александровска“ болница върна дарението на „Уолтопия“

„ Александровска “ болница върна дарението от „ Уолтопия “ в размер на 222 хиляди лева за 5 медицински вентилатора. Причината е, че компанията ги подари под изискване те да се употребяват с преимущество от чиновниците на „ Уолтопия “, няколко свързани компании и техните родители.



След отрицателната реакция в обществото за изискването на дарението, през вчерашния ден изпълнителният шеф на компанията Ивайло Пенчев написа във „ Facebook “:

„ Когато някой подарява кръв в интерес на съответен човек, или пък черен дроб в интерес на съответен човек или пък костен мозък в интерес на съответен човек това е напълно разбираемо и се смята за задоволително “.
Бизнесът подарява пари и редуцира бюджети, с цел да помогне в битката с COVID-19 Парите ще се употребяват за закупуването на респиратори и защитни дрехи за всички медици на фронтовата линия
Днес от лечебното заведение са върнали парите с претекста, че не могат да разделят пациентите. Новината оповестиха от „ Уолтопия “ с писмо до медиите:

„ Въпреки подписаният контракт, болничното заведение отхвърли нашето подаяние. Нашето мнение е, че от това изгубиха всички и ние надълбоко съжаляваме за това, че желанието ни да се погрижим за живота и здравето на нашите чиновници и паралелно с това да предоставим на болничното заведение съоръжение, с което да оказва помощ на колкото се може повече хора, остана завалено “, пишат от компанията.

Припомняме, че през вчерашния ден редица компании и публични персони показаха предпочитание да оказват помощ на лечебните заведения у нас за лекуването на пациенти, инфектирани с COVID-19. Те подариха средства, само че без изискване техните чиновници да се употребяват с преимущество от апаратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР