Александровска болница ще бъде финансово подпомогната от Българската банка за

...
Александровска болница ще бъде финансово подпомогната от Българската банка за
Коментари Харесай

Александровска болница ще бъде подпомогната с пет милиона лева от Българската банка за развитие

Александровска болница ще бъде финансово подкрепена от Българската банка за развиване, оповестиха от лечебното заведение след среща сред управлението на болничното заведение и Надзорния съвет на банката, заяви Българска телеграфна агенция.

 

От представителите на банката е изразена подготвеност за разпределяне на финансиране от пет милиона лв. на Александровска болница, както и гарантиране на положителното ръководство на дълга на лечебното заведение, който е 40 млн. лева

 

Кредитната линия от банката ще бъде в допълнение към предоставените от Министерството на здравеопазването средства в размер на 35 млн. лева Тя ще даде опция на Александровска болница да разплати просрочени отговорности към доставчиците на медикаменти и медицински произведения. 

 

Новото финансиране ще разреши да се договорят по-благоприятни търговски условия с снабдители, като в същото време се обезпечат ликвидни средства за реализиране на оперативната активност на лечебното заведение. Средствата ще послужат и за вложения в здравна инсталация за оказване на качествена болнична помощ по
стандартите за добра здравна процедура.

 

През юли тази година Министерският съвет отпусна със свое разпореждане спомагателни средства на Министерството на здравеопазването за даване на заем на Александровска болница.

 

С плана на разпореждане посредством бюджета на Министерството на здравеопазването на болничното заведение бяха предоставени 35 млн. лева за погасяване на просрочени отговорности на лечебното заведение, насъбрани от 2013 година до в този момент.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР